BusinessStartup

GECAD investește în start-up-ul Tynka

tynkaGECAD a devenit, recent, unul dintre principalii investitori în Tynka, un start-up din Newcastle, Marea Britanie. GECAD va consilia, de asemenea, echipa de tineri antreprenori din spatele Tynka și va ajuta compania să atingă obiectivele de business propuse.

Dezvoltată de o echipă de tineri absolvenți ai unor universități britanice, Tynka este o aplicație ce permite studenților să fie la curent cu activitățile și evenimentele specifice intereselor lor, din campusuri și din afara lor. Studenții pot folosi această platformă, de asemenea, pentru a adera la grupuri studențești, pentru a confirma participarea la acțiuni și pentru a cumpăra bilete la diverse evenimente. Funcția Notice Board din cadrul aplicației le permite, de asemenea, să vândă și să cumpere obiecte de la alți studenți.

Studenții petrec mult timp încercând să urmărească ce se întâmplă interesant în campus – Tynka îi ajută să descopere și să monitorizeze activitățile și evenimentele care îi interesează. Când eram student îmi era greu să urmăresc tot ce se întâmplă în campus iar acum sper că Tynka a rezolvat această problemă. Totodată, motorul eCommerce încorporat în aplicație permite efectuarea de tranzacții și plăți. Studenții pot acum să găsească inclusiv cumpărători pentru manualele de care nu mai au nevoie, pentru biciclete sau echipamente sportive

Stephen  Irvine, CEO și fondatorul Tynka, până recent student la Durham University

Tynka și-a lansat platforma beta la începutul lunii februarie 2014 și deja are peste 10.000 de utilizatori înscriși de la 11 universități din Marea Britanie. Până la finalul acestui an Tynka plănuiește să acopere majoritatea universităților din Marea Britanie.

Printre investorii în Tynka se numără și Northstar Ventures, fond de investiții cu sediul în Newcastle, susținut de European Regional Development Fund și European Investment Bank.

“Sprijinim în mod deosebit tinerii antreprenori și companiile care se concentrează pe segmente de nișă. Tynka are avantajul de a fi fost creată de către studenți care înțeleg nevoile celor de seama lor. Sperăm să reușim în viitorul apropiat să extindem activitatea acestei companii la nivel global”

Radu Georgescu, Founding Partner la GECAD Group

GECAD investește în companii cu înalt potențial și abilitatea de a inova și de a veni cu idei și produse noi pe piețele în care acționează. Grupul se concentrează în principal pe companii software și hi-tech, din domenii precum securitate software, tehnologii cloud, Internet, eCommerce, cryptocurrencies și metode de plată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button