Foto-VideoGadget

Gadget Trends: Două camere noi LUMIX de la Panasonic

Image_FZ72Doua noi camera foto LUMIX vor fi disponibile in Romania incepand cu luna septembrie: DMC-FZ72, avand caracteristici optice deosebite si DMC-XS3 cu un design stilat si ultra slim.

DMC-FZ72 se remarca prin unghiul ultra-wide al lentilei cu un zoom optic de 60x. Datorita functiei Intelligent Zoom, zoom-ul poate fi extins pana la 120x, calitatea imaginii fiind foarte putin  deteriorata, ajungand la 2400 mm tele-end. Luand in considerare aceste numere, nu ar fi de mirare daca cineva ar confunda aceasta camera foto cu un telescop. Pe langa faptul ca detaliile minore aflate la distanta vor putea fi apropiate – capteaza 140% dintr-un unghi in comparatie cu 24 mm – permite utilizatorilor sa surprinda frumusetea peisajelor sau imaginilor de interior.

Calitatea imaginii este garantata de stabilizatorul de imagine oferind posibilitatea de a inregistra si imagini video la aceeasi calitate. DMC-FZ70(FZ72) inregistreaza videoclipuri Full-HD 1,920 x 1,080  la 25p in format AVCHD sau MP4. Formatul AVCHD este compatibil cu echipamentele AV HDTV sau Blu-ray. Microfonul incoporat minimizeaza zgomotul de fond oferind un sunet clar, stereo. Datorita functiei Creative Panorama se pot capta imagini panoramice verticale si orizontale in timp ce Creative Control si Creative Retouch cu cele 15 filtre permit fotografii artistice inainte sau dupa  fotografiere.

DMC-XS3 este o camera ultra compact cu un design sofisticat. Camera cantareste 90 de grame si o grosime de doar 14 mm. Cu toate acestea, designul ultra slim integreaza 14.1-megapixel High Sensitivity 1/2,33″, senzor MOS, putand filma videoclipuri Full HD (1920 x 1080 pixel).

FZ72 va fi disponibil in Romania la inceputul lunii septembrie, in culoarea neagra cu un pret de aproximtiv 399 euro. XS3 va fi disponibil la jumatatea lunii septembrie, in negru si maro, cu un pret aproximativ de 129 euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button