GadgetSmartphoneTrends

Gadget rumors: Google va lucra tot cu LG pentru Nexus 6

googleA devenit deja o tradiţie ca Google să scoată pe piaţă propriul telefon, unul care beneficiază de toate update-urile Android şi de suportul developerilor companiei, pe care să îl realizeze cu ajutorul unui producător de top din industria tech.

Dacă luăm de bune zvonurile apărute în presa internaţională, se pare că şi în 2014 Google va apela la LG pentru realizarea acestui smartphone din seria Nexus.

Gadget rumors MWC 2014: LG va realiza ceasul inteligent al Google

Dacă informaţiile sunt adevărate, acest nou device ar fi al treilea consecutiv (după Nexus 4 şi 5, ultimul lansat aproape de finalul anului trecut) realizat de Google în parteneriat cu firma sud-coreeană.

Ce-i drept, a existat şi o colaborare cu Samsung, însă ne vine cam greu să credem că va mai exista alta (cel puţin pentru moment) după ce la MWC 2014, Samsung a ales să scoată două smartwatch-uri cu Tizen, în loc de Android, şi a prezentat şi un prototip de smartphone cu acest sistem de operare la care Samsung lucrează alături de Intel. Ok, Samsung a lansat şi noua generaţie Galaxy S5, care rulează Android.

Gadget trends: de ce le-a făcut vânt Samsung celor de la Google din proiectul noului smartwatch?

Revenind la Nexus 6, încă nu se ştiu şi detalii despre cum va arăta device-ul, însă dacă ne bazăm pe ceea ce s-a întâmplat până acum, se poate ca telefonul să aibă caracteristici asemănătoare unul smartphone LG deja existent (poate chiar ale mult aşteptatului LG G3) la care se vor adăuga specificaţii cerute de Google şi un update al sistemului de operare.

Vicepreşedintele Google, Sundar Pichai, declara în timpul evenimentului MWC 2014 că următoarea generaţie de Nexus phone va intra în magazine în a doua jumătate a acestui an. Corelând faptul că ediţia din 2014 a conferinţei dedicate dezvoltatorilor, Google I/O, va avea loc în luna iunie, se poate să vedem noul Google phone la rafturi din iulie.

google_nexus_5
Google Nexus 5 a fost lansat de gigantul american pe 31 octombrie 2013.

Nexus5 RED

google-nexus-4
Google Nexus 4 a fost primul smartphone realizat de Google în colaborare cu LG.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button