Parenting

Fundatia Vodafone Romania da startul programului Voluntar de profesie

Voluntar de Profesie_editia 2012Fundatia Vodafone Romania pune la dispozitie 18 locuri in program, pentru o perioada de sase luni, iar formularul de inscriere este disponibil la adresa www.fundatia-vodafone.ro, sectiunea Voluntar de profesie.

Daca iti doresti sa lucrezi pentru o organizatie non profit din Romania, in beneficiul copiilor, tinerilor cu dizabilitati, familiilor dezavantajate sau batranilor, atunci Fundatia Vodafone Romania te invita sa te inscrii in programul Voluntar de Profesie, in perioada 20 iunie – 14 iulie.

48 de voluntari s-au alaturat deja programului Fundatiei Vodafone Romania in primele editii, ajutand mii de beneficiari ai organizatiilor non profit din multe orase. Voluntar de profesie este un program care vine in sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forta de munca specializata, dar care nu pot sustine astfel de costuri. In plus, este un beneficiu extraordinar pentru cei aflati in grija acestor organizatii, iar rezultatele voluntarilor sunt cele fac diferenta in viata lor. In primele editii, s-a construit primul centru de excelenta pentru tratarea cancerului la copii din Romania, s-a renovat un centru medical de tratament si recuperare pentru bolnavii de hemofilie, s-au dezvoltat programe de suport psihosocial pentru copii bolnavi de cancer, s-au creat platforme de team building social, s-au creat cursuri de fotografie si limbi straine pentru copii din familii sarace, s-a oferit asistenta juridica pentru comunitati dezavantajate. Ii asteptam pe cei care doresc sa se inscrie in program, intrucat ONG-urile au nevoie de oameni bine pregatiti care doresc sa ii ajute pe cei din jur”

Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania

Prin programul Voluntar de profesie, 18 persoane au sansa de a lucra timp de 6 luni pentru beneficiarii unei organizatii non profit care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, intr-unul din domeniile: sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si scolar, programe pentru tineri cu dizabilitati si programe pentru varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toate durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului Voluntar de profesie, in limita a 1000 Euro net.

Persoanele care doresc sa se inscrie in program trebuie sa identifice organizatia non profit, sa obtina acordul acesteia pentru a lucra impreuna timp de 6 luni si sa completeze formularul de inscriere disponibil pe www.fundatia-vodafone.ro sectiunea Voluntar de profesie, in perioada 20 iunie-14 iulie. Cei 18 castigatori vor fi selectati de catre un juriu format din membrii Board-ului si echipei Fundatiei Vodafone Romania, conform calendarului programului afisat pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro, sectiunea Voluntar de profesie.

Primele trei editii ale programului Voluntar de profesie au insemnat 16.000 ore de voluntariat si 48 de proiecte realizate in beneficiul sectorului non profit din Romania si a 10.000 de persoane aflate in grija ONG-urilor.

Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference. Pana astazi, peste 2.100 de voluntari din 22 de tari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. Peste 250.000 de fani urmaresc programul prin intermediul social media, sustinand eforturile voluntarilor. Programul se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit si sa sustina in mod direct o anumita cauza. In Romania, programul se afla la a patra editie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button