EnglishGadget

First Tech Challenge, sau de ce ne-ar trebui ore de programare în şcoli

IMG_5398În acest weekend am avut oportunitatea şi plăcerea de a participa la First Tech Challenge, cea mai mare competiţie de robotică din Europa Centrală şi de Est adresată elevilor de liceu (bineînţeles, am admirat roboţii din public). Evenimentul, organizat de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti în colaborare cu PTC Inc., mi-a demonstrat faptul că viitoarele talente prezente în Silicon Valley vor veni cu siguranţă şi din ţara noastră şi mi-a confirmat, încă o dată, părerea că sistemul nostru de învăţământ trebuie adaptat cerinţelor şi talentelor actuale ale elevilor.

de Oana Coşman

Elevii înscriși în competiție au avut responsabilitatea de a proiecta, a programa și construi câte un robot cu care au participat în concurs formând alianțe contra altor echipe. Roboții trebuiau să funcţioneză independent 30 de secunde, apoi fiind actionați prin telecomandă câte 2 minute pentru fiecare meci de “driverii” echipei. Tema acestui sezon a fost RING IT UP!

Alături de cele şapte şcoli internaţionale din Europa Centrală şi de Est, la competiția din acest an au participat și şcoli publice din România: Colegiul Tehnic „Petru Maior” București, Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Voluntari, și o echipă independentă din Voluntari – Solar Star. Școala Americană Internațională din București a fost reprezentată în competiție de echipa Professional Amateurs.

Alianța învingătoare este invitată la Campionatul Mondial organizat în Statele Unite ale Americii ce va avea loc la finalul lunii aprilie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button