Parenting

Final de traseu pentru studentul român care a susţinut copiii cu dizabilităţi pedalând 4.000 km

bicicletaEurope UP Ride, un proiect despre care scriam în urmă cu o lună, iniţiat de Răzvan Isac, un student român al Universităţii Erasmus din Rotterdam, şi susţinut de Credit Europe Bank a ajuns la final. Între 18 iulie şi 14 august Răzvan a parcurs aproximativ 4.000 de kilometri între Amsterdam şi Bucureşti. În tot acest timp, proiectul a generat donaţii în valoare de 4.000 euro, scopul proiectului fiind acela de a sprijini Asociaţia ABC Down.

Răzvan şi-a început traseul în Amsterdam, din faţa sediului central Credit Europe Bank N.V, iar 24 de zile mai târziu a intrat în România, după ce a traversat unele dintre cele mai importante oraşe europene cum ar fi Rotterdam, Bruxelles, Paris, Geneva, Berna, Frankfurt, Munchen, Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad. În România itinerariul l-a purtat prin Timişoara, Craiova şi Piteşti, înainte de a ajunge la finalul traseului în Bucureşti, în faţa sediului principal Credit Europe Bank.

„Salutăm sosirea lui Răzvan şi suntem foarte mândri că am fost parte a acestei iniţiative foarte importante pentru susţinerea şi integrarea copiilor cu dizabilităţi. Credit Europe Bank s-a implicat atât cu o contribuţie din partea băncii, cât şi prin iniţiativele personale ale angajaţilor, care au „achiziţionat” peste 1.200 km din cei parcurşi de Răzvan, donând aceşti bani cauzei sociale. În total proiectul a reuşit să strângă 4.000 de euro, care vor merge spre binele celor mici, aflaţi în atenţia asociaţiei ABC Down”, a declarat Bogdan Pleşuvescu, vicepreşedinte şi coordonator al activităţii de comunicare în cadrul Credit Europe Bank.

Asociaţia ABC Down a fost înfiinţată pornind de la experienţa personala a doi părinţi al căror copil a fost diagnosticat cu Sindromul Down şi se concentrează să ofere copiilor cu dizabilităţi, în special celor diagnosticaţi cu aceasta maladie, posibilitatea de a se integra şi de a se dezvolta social într-un mediu cât mai firesc.

Asociaţia vizează dezvoltarea unui program amplu, a cărui tema reprezintă şi deviza asociaţiei pe termen lung, intitulat “Integrarea şi incluziunea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, în special a celor care sunt diagnosticaţi cu Sindrom Down”. Primul proiect din cadrul acestui program îl constituie împuternicirea familiilor care au în îngrijire copii şi tineri cu dizabiliţi.

Această împuternicire constă în formarea părinţilor în dezvoltarea terapiilor şi metodelor de lucru pe care să le aplice în paralel, acasă, cu aceşti copii. În egală măsură, asociaţia îsi propune să stimuleze cunoaşterea cadrului legislativ şi a drepturilor de care se bucură copiii şi familiile acestora dar şi crearea cadrului necesar pentru a lupta pentru aceste drepturi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button