Uncategorized

Federal-Mogul aduce 2 inovatii pe piata aftermarket

Federal-Mogul a lansat azi 2 inovatii pentru piata pieselor interne de motor: pistoanele DuraBowl pentru motoare de dimensiuni mici, cu o durata de viata de pana la 4 ori mai mare si segmentii Glyco IROX pentru sisteme start/stop, care reduc frecarea cu pana la 50%.

Pistoanele DuraBowl sub marca Nüral, răspund cererii tot mai mari din partea producătorilor de maşini pentru motoare mai puternice la dimensiuni din ce în ce mai mici, şi a cererii de piese de motor care rezistă unor solicitări termice şi mecanice tot mai intense. În ultimii zece ani, puterea obişnuită a  motoarelor diesel pentru autovehicule a crescut de la 50kW/litru (67CP/litru) la aproximativ 70kW/litru (94CP/litru).

Această tendinţă se va accelera probabil ca urmare a presiunilor legislative tot mai puternice privind reducerea valorilor ţintă de CO2. Scăderea dimensiunilor motorului cu ajutorul supraalimentării şi a altor tehnici se aplică la scară tot mai mare, pentru a obţine mai multă putere cu mai puţin combustibil. Însă acest lucru duce la solicitări termice şi mecanice mult mai mari ale componentelor motoarelor. Pistoanele cu care sunt înlocuite cele originale trebuie să aibă exact aceeaşi calitate şi specificaţii ca şi componentele OE pentru a reveni la performanţa motoarelor din fabrică.”

Paul Vure, director Federal-Mogul pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket din Europa.

Piesele au fost create de departamentul VCS (Vehicle Component Solutions) al Federal Mogul şi acum sunt disponibile şi pentru reparatorii independenţi de motoare, pe piaţa aftermarket. Aceste componente se găsesc deja, ca piese OE, în mai multe motoare diesel de mare putere aparţinând unor mărci prestigioase.

Design-ul premiat DuraBowl asigură o rezistenţă mai mare a capului de piston, ceea ce duce la o durată de viaţă de peste 4 ori mai mare decât cea a pistoanelor din aluminiu turnate convenţional prin gravitaţie.

Procesul de fabricaţie DuraBowl creşte rezistenţa capului de piston prin retopirea locală al aliajului din jurul camerei de ardere, lucru care face să crească semnificativ rezistenţa la oboseală. Importanţa acestei tehnologii a fost recunoscută independent în 2010, când pistoanele DuraBowl au primit prestigiosul premiu Automotive News PACE™ pentru inovaţie de produs.

Corporaţia Federal-Mogul va aduce curând pe piaţa aftermarket o altă tehnologie inovatoare în producţia de pistoane, pistoanele Nüral EcoTough®. Acestea au o acoperire unică, alcătuită din lubrifianţi solizi – cum sunt grafitul şi bisulfitul de molibden (MoS2) – cu fibre de carbon. Rezultă o reducere a frecărilor de până la 18%, împreună cu o creştere substanţială a durabilităţii. Mai mulţi producători de vehicule au introdus deja pistoanele EcoTough ca un înlocuitor pentru ameliorarea imediată a consumului de combustibil, a emisiilor şi durabilităţii.

In paralel, compania a lansat cuzineţii pentru motoare Glyco® IROX® pentru piaţa aftermarket, dezvoltaţi de Departamentul VCS (Vehicle Component Solutions). Tehnologia IROX, utilizată acum pe scară largă de producătorii de echipamente originale, rezolvă problemele de lubrifiere legate de repornirea frecventă a motoarelor hibride si a altor motoare populare cu sisteme de start-stop. În acelaşi timp, rezolvă şi problemele legate de creşterea sarcinilor mecanice, care apar la motoarele de mici dimensiuni cu putere foarte mare.

Acestă nouă tehnologie poate mări de peste 5 ori durata de viaţă a cuzineţilor palier şi a cuzineţilor de bielă şi poate reduce cu până la 50% frecările, în comparaţie cu straturile metalice de alunecare.  Tehnologia IROX este o tehnologie inovativă care cuprinde cuzineţi acoperiţi cu polimeri, care rezistă la funcţionarea de scurtă durată fără lubrifiere. Tehnologia este ideală pentru solicitările mari impuse cuzineţilor de către motoarele de mare putere.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 45.000 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button