Gadget

Facebook Home, noua găselniţă a lui Mark Zuckerberg

facebook-homeFacebook a lansat joi Facebook Home, un soft care permite integrarea platformei reţelei de socializare în smartphone-uri operate prin sistemul Android, dezvoltat de gigantul Google. Mişcarea vine pe fondul creşterii rapide a numărului de utilizatori Facebook pe device-urile mobile. Potrivit şefului Facebook, utilizatorii de smartphone-uri petrec în medie 20% din timpul în care îşi folosesc gadget-urile pe reţeaua de socializare.

de Oana Coşman

Astfel, începând cu data de 12 aprilie, noua aplicaţie va putea fi instalată pe orice smartphone. Tot din acea dată, Facebook Home va fi integrat din fabrică în smartphone-uri marca HTC First, HTC One, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy SIII şi S4.

“Veţi putea transforma telefonul Android într-un minunat dispozitiv de socializare”, a spus Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare.

Noua interfaţă va pune accentul pe imagini, la fel ca recentele schimbări operate în serviciul de ştiri al Facebook.

“Credem că aceasta este cea mai bună versiune a Facebook”, a mai spus Zuckerberg.

Piaţa de telefonie mobilă nu este străină de eforturile Facebook în a-şi crea propriul telefon mobil. Totuşi, un studiu realizat de Retrevo arată faptul că peste80% dintre persoanele chestionate nu doresc un telefon Facebook sau un serviciu telefonic oferit de reţeaua de socializare. Nici nu vom primi aceste lucruri! Cel puţin deocamdată. Facebook încearcă să preia controlul telefoanelor noastre doar prin acest pseudo-sistem de operare.

Related Articles

One Comment

  1. Da.. cum ai spus si tu in ultimele randuri ale articolului – ce te faci daca NU doresti integrarea cu FB ? Macar sa ai optiunea de a spune nu.. cum poti face acum (de ex. sa nu importi toate contactele din Gmail, sau sa lasi integrarea cu FB/Twitter OFF).
    Si cum ramane cu Apple iOS ? Stim cu totii ca Apple nu va permite asta niciodata..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button