Gadget

Facebook a încasat 2,8 mld. de dolari din jocuri. Mavenhut, printre dezvoltatorii de jocuri ai reţelei

solitaire arenaSe pare că developerii de jocuri au generat anul trecut pentru Facebook venituri de 2,8 miliarde de dolari. Cel puţin aşa reiese din discursul pe care Sean Ryan, Director of Game Partnerships pentru Facebook, l-a avut în cadrul Game Developers Conference, un eveniment care are loc la San Francisco în perioada 25-29 martie.

de Oana Coşman

Potrivit statisticilor Facebook, peste 250 de milioane de persoane sunt “clienţi” lunari ai jocurilor prezente pe reţeaua de socializare americană, în timp ce 20% dintre toţi utilizatorii desktop ai Facebook se joacă zilnic. Totodată, în ultimul an, numărul jocurilor instalate pe dispozitivele electronice a crescut cu 75%, iar peste 200 de jocuri de pe Facebook au circa un milion de useri activi pe lună.

Cu aceste date în minte, oficialii Facebook caută să aducă şi mai mulţi jucători pe platforma sa prin lansarea unor jocuri high-end menite să atragă până şi cei mai pretenţioşi jucători.

Pe lista developerilor de jocuri pentru gigantul din social media se află şi trei tineri români: Cristi Badea, Elvis Apostol şi Bobby Voicu, adică Mavenhut. Cei trei au ales să colaboreze cu Facebook pentru Solitaire Arena, primul joc de Solitaire pe care îl poţi juca împotriva unui adversar. În prezent, numărul utilizatorilor lunari activi ai Solitaire Arena este de circa 520.000 de persoane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button