Parenting

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo, deschisă în Piaţa Universităţii

world-press-freedomWorld Press Photo, cea mai importantă expoziţie internaţională de fotojurnalism, va putea fi vizitată în Piaţa Universităţii din Bucureşti până pe 26 mai. Expoziţia World Press Photo s-a redeschis la începutul acestei luni la Bucureşti, la iniţiativa Fundaţiei Culturale EIDOS, fondată de fotograful Cristian Movilă, cunoscut mai ales pentru numeroasele sale colaborări cu publicaţii internaţionale cum ar fi Newsweek, The New York Times Magazine sau National Geographic.

Pentru al doilea an consecutiv, societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii sprijină organizarea World Press Photo în România.

Expoziţia World Press Photo oferă, probabil, una dintre cele mai profunde experienţe vizuale, o călătorie în frumosul, inefabilul şi tenebrele umanităţii deopotrivă. Suntem şi în acest an alături de Fundaţia Culturală EIDOS, fideli misiunii noastre de a susţine talentul şi performanţa în orice formă de manifestare”

Sorin Vlădescu, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

World Press Photo reprezintă esenţa reportajului de actualitate făcut în interesul unei societăţi informate. În condiţiile în care media suferă transformări uriașe în modelul de business, este nevoie de un alt tip de abordare care să asigure accesul necenzurat la informare și imagine. Este motivul pentru care, încă de la înfiinţare, World Press Photo a premiat și a evidenţiat munca unor fotojurnaliști care s-au dedicat unor subiecte care, deși sunt importante, rar fac prima pagină a jurnalelor”

Cristian Movilă, fondator al Fundaţiei Culturale EIDOS.

Fotografiile prezentate în acest an au fost declarate câștigătoare la concursul World Press Photo 2013, fiind selectate dintre cele 103.481 de imagini trimise de către cei 5.666 de fotografi din 124 de țări participante.

În 2012, la iniţiativa Fundaţiei Culturale EIDOS – organizatorul expoziţiei din acest an – cele mai premiate fotografii de presă din lume au revenit în România după 17 ani de absenţă şi au atras peste 25.000 de vizitatori.

Expoziţia World Press Photo 2013 este deschisă până pe 26 mai, între orele 11.00 şi 21.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii.

World Press Photo este cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global. Este o iniţiativă a Fundaţiei World Press Photo, fondată în anul 1955, în Olanda, care activează ca organizaţie independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Scopul fundaţiei este de a stabili standarde ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial. Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. Toate lucrările înscrise în concurs sunt deschise publicului prin intermediul expoziţiei anuale, vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare din ultimele ediţii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button