BusinessCompanii

Endava îşi extinde prezenţa în Statele Unite: un nou birou de consultanță și vânzări

endavaEndava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a deschis un nou birou de consultanță și vânzări în Atlanta, SUA. Deschiderea face parte din strategia de extindere a Endava la nivel global, care până în prezent s-a concretizat în crearea de centre de dezvoltare în Europa de Est, în România, Republica Moldova și Macedonia, cât și deschiderea de centre de consultanță și vânzări în Europa de Vest și Statele Unite, în Londra, New York, Frankfurt și Glasgow.

Operațiunile centrului din Atlanta vor fi conduse de Denise Reese, care a preluat funcția de Business Development Executive.

Endava a fost inclusă recent în topul celor mai bune 100 de companii de servicii externalizate la nivel mondial și are un model de livrare de succes, bazat pe combinarea competențelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în industrie deținută pe piețele țintă. Compania are peste 1.500 de angajați în birourile din Londra, New York, Atlanta, Frankfurt, Glasgow, precum și în centrele de livrare din Europa de Est.

Denise Reese s-a alăturat Endava după ce a petrecut mai mult de 10 ani în departamentele de vânzări și parteneriate strategice a mai multor companii mari de IT cu activitate internațională. A ocupat funcții atât în SUA cât și în Europa, unde a fost implicată în încheierea unor parteneriate în valoare de milioane de dolari în principal cu clienți din domeniile Retail, Transporturi și Administrație Publică.

Denise Reese, Business Development Executive EndavaDenise a obținut un MBA în Management Strategic de la Henley Business School din Marea Britanie, iar pe perioada studiilor a căpătat experiență în business-ul internațional lucrând în Hong Kong pentru diverse companii din zona Asia-Pacific. Una dintre pasiunile sale constă în implicarea în activități în folosul comunității, astfel că de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe organizații care derulează programe de dezvoltare a abilităților de leadership în rândul femeilor. În prezent, ea deține funcția de Președinte al Fundației Women in Technology (WIT), divizia filantropică a Women in Technology, Inc.

„Endava este o organizație cu spirit antreprenorial și care se dezvoltă rapid. Am fost încântată de oportunitatea de a contribui la consolidarea prezenței Endava pe piața din Atlanta și am simțit că valorile companiei rezonează cu valorile mele. A fost oportunitatea perfectă la momentul potrivit, pe care nu am putut să o refuz! Mă voi concentra pe creșterea bazei noastre de clienți, precum și pe dezvoltarea relațiilor cu clienții existenți, construind în același timp parteneriate strategice care vor stimula creșterea continuă. Obiectivul nostru este de a transforma Atlanta într-o locație strategică pentru Endava și de a crea un model de succes care să poată fi reprodus pe măsură ce ne vom crește prezența în SUA”, a spus Denise Reese.

„Denise este un lider dinamic și inovativ, iar experiența sa va juca un rol important în consolidarea poziției noastre pe piața americană. Modelul de livrare din centrele din Europa de Est, ce permite furnizarea de servicii offshore la un nivel ridicat de calitate și productivitate, a atras interesul clienților mari de la nivel internațional, astfel că vom continua să ne concentrăm pe acest model ca motor principal pentru extinderea prezenței noastre în America de Nord”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Compania beneficiază de colaborarea cu clienți care solicită proiecte IT complexe, în completare la locațiile de offshore tradiţionale, dar şi pentru externalizarea în Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern. Într-o piață de outsourcing IT aflată într-o creștere exponențială și care trece printr-o schimbare majoră, odată cu maturizarea modelelor operaționale, Endava are profilul partenerului IT căutat de clienți – un furnizor care poate îndeplini cerințe specifice și se poate adapta ușor pentru a opera într-un mediu aflat în continuă schimbare. Anul trecut, 87% dintre proiectele Endava au fost livrate de centrele din Europa de Est, care sunt foarte bine poziționate pentru a oferi suport clienților la nivel internațional, beneficiind de existența unei comunități IT cu competențe ridicate, competențele lingvistice și apropierea culturală, respectiv fusul orar compatibil cu cel al clienților și conexiunile bune pentru zboruri către marile capitale europene.

Peste 60% din veniturile Endava provin din proiecte livrate clienților din industria serviciilor financiare – în special din domeniul plăților electronice, asigurărilor și serviciilor bancare. Restul veniturilor sunt generate de colaborarea cu clienți din domeniul media & publishing, retail, telecomunicații, pentru care  Endava deține o expertiză avansată.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajați în 11 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Germania, România, Republica Moldova și Macedonia, şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăți electronice, retail, telecomunicații, media și publishing.

Compania este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button