Life&StyleLuxury

Elita mondială din golf vine la VOLVO WORLD MATCH PLAY CHAMPIONSHIP 2013

Henrik StensonCampionatul, iniţiat de IMG în 1964 şi organizat în parteneriat cu Volvo din 2009, va genera acoperire media la nivel global cu aproximativ 1.600 de ore de transmisii TV pentru o jumătate de miliard de gospodării. Acesta este primul eveniment din cadrul European Tour care va avea loc în Bulgaria, la mult apreciatul traseu proiectat de Gary Player. Încadrat de ţărmul stâncos şi de albastrul nemărginit al Mării Negre, care poate fi văzut de la oricare dintre găuri, Thracian Cliffs este unul dintre cele mai dramatice circuite din lume.

Australianul Brett Rumford a câştigat Volvo China Open 2013 duminică şi s-a calificat astfel pentru Volvo World Match Play Championship 2013, în timp ce Henrik Stenson, care se află în plină revenire, a primit mult râvnita invitaţie de a participa. Aceştia completează o grilă de start de 24 de jucători care include 14 clasaţi din top 50 mondial. Pretendenţii la titlu vor juca pe impresionantul traseu de la Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, în Bulgaria, de pe 16 pe 19 mai.

Noul campion Volvo China Open, Brett Rumford, care a mai câştigat Campionatul Ballantine’s săptămâna trecută şi s-a ridicat de pe poziţia 138 pe locul 76 în clasamentul mondial, a fost extrem de bucuros să câştige primul său titlu Volvo şi să se clasifice pentru Volvo World Match Play Championship. Rumford a declarat “Sunt foarte onorat că am câştigat acest eveniment, iar unul dintre lucrurile minunate legate de acesta este faptul că mă califică pentru o competiţie impresionantă cum este Volvo World Match Play Championship. Este un alt moment de referinţă în cariera mea şi sunt nerăbdător să concurez cu atâţia jucători renumiţi.”

Suedezul Henrik Stenson, născut în oraşul de origine Volvo, Gothenburg, a câştigat WGC Accenture Match Play 2007 şi este entuziasmat să revină pe teren pentru prima dată după 2009. Când  a aflat că a primit unica invitaţie de a participa, Stenson a declarat: “Sunt încântat să primesc invitaţia de la Volvo. Ştiu că mulţi jucători sunt înscrişi aşa că am fost bucuros să aflu că eram norocosul, mai ales pentru că iubesc caracteristicile stilului de joc match play şi abia aştept să ajung în Bulgaria. Rareori mergem într-o locaţie şi o ţară complet noi. Aştept cu nerăbdare să inspectez terenul şi să joc la Thracian Cliffs pentru prima dată – arată minunat.”

Lista de concurenţi pentru 2013 include nume puternice dintre care şi-au dovedit aptitudinile de jucători match play cinci participanţi la European Ryder Cup. Ian Poulter, campionul Volvo World Match Play 2011, Graeme McDowell, campionul US Open 2010, Peter Hanson, de şase ori câştigător al European Tour, italianul Francesco Molinari şi Nicolas Colsaerts, campionul en-titre.

Vezi si>>>> Bulgaria găzduieşte Volvo World Match Play Championship şi aduce laolaltă cei mai buni jucători de golf

Numărul 26 mondial, americanul Bo Van Pelt şi conaţionalul său de origine suedeză Carl Pettersson, poziţionat pe locul 37 în clasamentul mondial, debutează la Volvo Wolrd Match Play Championship, în timp ce australianul Geoff Ogilvy revine pentru prima dată din 2005. Alţi debutaţi în această competiţie care trebuie menţionaţi sunt Thorbjorn Olese, numărul 33 mondial şi Gonzalo Fernandez-Castano din Spania, numărul 31 în lume. Toţi vor concura pentru un fond de premii crescut la 3.000.000 de euro (cu 250.000 de euro mai mult decât în 2012). Câştigătorul va merge acasă cu 800.000 de euro.

Încă o dată acest turneu de elită tip match play etalează o grilă de start cu adevărat internaţională. 14 ţări sunt reprezentate prin cei 24 de jucători care provin din toată lumea, inclusiv din Africa de Sud prin “Specialistul Volvo”, Branden Grace, câştigătorul Volvo Golf Champions 2012 şi Volvo China Open, George Coetzee, Richard Sterne şi Thomas Aiken, precum şi chilianul Felipe Aguilar şi Thongchai Jaidee şi Kiradech Aphibarnrat, reprezentanţi ai Thailandei.

Ediţia 2013 a Campionatului marchează totodată şi 50 de ani de la primul turneu inaugural World Match Play Championship, cel de-al 130-lea titlu sponsorizat de Volvo în circuitul profesionist de golf pentru bărbaţi, precum şi al 80-lea turneu din European Tour.

Campionatul, iniţiat de IMG în 1964 şi organizat în parteneriat cu Volvo din 2009, va genera acoperire media la nivel global cu aproximativ 1.600 de ore de transmisii TV pentru o jumătate de miliard de gospodării. Acesta s-a dezvoltat semnificativ de când s-a mutat de la Wentworh în 2009, securizându-şi concurenţi de clasă mondială prin calificarea pe merit, crescând competiţia la 24 de jucători şi revizuind formatul. Jucătorii calificaţi sunt împărţiţi în opt grupe de câte trei, care vor concura joi şi vineri. 16 dintre aceştia vor avansa într-o fază eliminatorie care va avea loc sâmbătă, iar semifinalele şi finala vor avea loc duminică. Extragerea va avea loc în cadrul unei conferinţe de presă la Thracian Cliffs, marţi pe 14 mai.

Gary Player a spus cândva: “Nu veţi găsi un alt teren de golf ca acesta nicăieri pe planetă.” Pentru a sublinia caracteristicile unice ale acestei noi locaţii, Thracian Cliffs au mai fost denumite “Pebble Beach a Europei”. Ultimele trei ediţii ale Volvo World Match Play Championships s-au desfăşurat la Finca Cortesin în Spania.

În 1998 Volvo a schimbat felul cum arată şi destinul European Tour şi a fost un pionier în golf timp de mulţi ani, folosind cu succes portofoliul de evenimente high-profile pentru a poziţiona brandul premium şi pentru a crea parteneriate de business sustenabile cu clienţi pasionaţi de acest sport. Mulţumită mediatizării eficiente, milioanele de fani din întreaga lume au văzut renumitul brand albastru pe suprafeţele de joc.

Volvo Event Management este responsabil de planificarea şi managementul activităţii de sponsorizare a turneelor de golf la nivel global, realizată în parteneriat de Volvo Car Corporation şi de Volvo Group. Volvo Event Management are sediul în Gothenburg, Sweden şi are birouri în Hong Kong. Volvo Event Management are în portofoliu 4 evenimente.

Evenimente European Tour:

Volvo Golf Champions – un turneu doar pentru campioni

Volvo China Open – open-ul de golf national al Chinei

Volvo World Match Play Championship – cel mai dificil turneu al profesioniştilor de golf

Turnee pentru jucătorii amatori:

Volvo World Golf Challenge – unul dintre cele mai complete competiţii globale de golf dedicată clienţilor Volvo, a cărui etapă finală este organizată împreună cu Volvo Golf Champions. Clienţilor Volvo li se oferă astfel experienţa vieţii lor, având ocazia „să joace cu profesioniştii” în timpul unui turneu profesionist, o ocazie unică.

Volvo Event Management îl are la conducere pe Preşedintele Per Ericsson din iunie 2008 şi are o echipă de profesionişti susţinută de consultanţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button