BusinessStartup

Echipa “Cube” a câștigat competiția Brilliant Young Entrepreneurs în România

Hyundai 1Hyundai a desemnat ieri castigatorii competitiei Brilliant Young Entrepreneurs, initiativa ce are ca obiectiv sustinerea viitorilor lideri ai mediului de afaceri. Programul Brilliant Young Entrepreneurs initiat de Hyundai va oferi sprijin financiar cumuland 15.000 euro echipei Cube, pentru a-si transforma ideea de afacere in realitate. Acesta este unul dintre cele 15 proiecte start-up din 14 tari participante, ce vor avea ocazia sa beneficieze de resursele financiare alocate de Hyundai.

Prin intermediul initiativei Brilliant Young Entrepreneurs, parte a programului StartUp JA-YE destinat studentilor, reprezentantii Hyundai in Romania au evaluat din punct de vedere al viabilitatii fiecare dintre cele 12 planuri de afaceri calificate in finala concursului. Suportul financiar a fost acordat echipei Cube, ale carei planuri au demonstrat inovatie, eficacitate si potential pentru a deveni o afacere reala.

Echipa Cube este formata din 3 studenti ai Universitatii din Bucuresti, Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Cei 3 membri pasionati de tehnologie dezvolta in prezent The Cube, un produs care va permite un control facil, la distanta, al tuturor echipamentelor dintr-o locuinta – aplicatie cu potential de dezvoltare catre domenii suplimentare celui imobiliar.

Programul Start-Up se desfasoara in 14 tari, fiecare urmand sa aiba cate o echipa castigatoare: Romania, Belgia (doua echipe), Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Norvegia, Olanda, Portugalia, Slovacia, Spania si Marea Britanie.

„Intr-o perioada in care tinerii sunt pesimisti in legatura cu perspectivele lor de cariera, mediul de afaceri si educatia se pot asocia pentru a-i ajuta sa se pregateasca in timp ce fac tranzitia catre piata muncii. Incurajarea si recompensarea eforturilor lor antreprenoriale trebuie sa faca parte din programul Startup, daca ne dorim ca tanara generatie sa aiba succes in mediul economic actual, competitiv”, a mentionat Caroline Jenner, CEO JA-YE Europa.

Allan Rushforth, Senior Vicepresident si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: “Acordam o atentie speciala Europei şi, investind in liderii de maine din domeniul afacerilor, ii ajutam sa scrie viitorul european. Suntem angrenati in sustinerea tinerilor din regiune in activitatea lor si in a recunoaste cele mai stralucite talente. Initiativele noastre educationale si de mentorat vor contribui in a inspira viitoarea generatie de tineri antreprenori si vor oferi o platforma pretioasa pentru succesul in afaceri.”

„Romania a demonstrat in nenumarate ocazii potentialul sau creativ si inovator. Premiile internationale adjudecate de catre conationalii nostri reprezinta doar unul dintre argumentele Hyundai pentru initiative locale ce sustin inovatia – una dintre principalele directii de dezvoltare a marcii pe care o reprezentam”, a adaugat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania.

Echipa Cube s-a calificat la finala nationala Compania Anului 2013 dupa participarea in programul de educatie antreprenoriala StartUp, derulat de Junior Achievement Romania in 30 de universitati, pentru a oferi studentilor de orice profil oportunitatea de a lucra in echipa si de a invata ce presupune cu adevarat antreprenoriatul, prin testarea unei idei de afaceri cu produse, servicii si clienti reali.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button