BusinessMarketing & Advertising

easySales: Top 5 categorii de bunuri și servicii cu cea mai mică pondere în vânzările online în primele trimestre din 2023

Potrivit unei analize easySales, produsele din categoriile Beauty, Pet supplies, PC, Periferice & Software, Books Movies & Music, Babies Kids & Toys au avut cea mai mică pondere în vânzările online în primele trimestre din 2023.

Realizată în perioada ianuarie – iulie 2023, pe baza vânzărilor înregistrate pe propria platformă, analiza easySales arată că produsele din categoriile Home & Garden, Electronics IT&C, Health & Personal care, Fashion, Sports & outdoors, Babies Kids & Toys au avut cea mai mare pondere în vânzările online. Se preconizează ca până la finalul anului 2023 să urce în clasament produsele din categorii ca Fashion, Beauty, Kids & Toys.

Aceeași analiză confirmă o scădere a vânzărilor pe următoarele nișe de produse: Beauty, Pet supplies, PC, Periferice & Software, Books Movies & Music, Babies Kids & Toys.

De asemenea, comercianții au fost nevoiți să se adapteze noilor cerințe și preferințe ale consumatorilor după pandemia Covid-19. Migrarea business-urilor din offline în online, concentrarea pe o experiență online cât mai bună a consumatorului final, timpi mai scurți de livrare sunt doar câteva dintre schimbările înregistrate în e-Commerce în ultimii ani, potrivit easySales.

Totodată, comercianții se concentrează mai mult pe segmentarea exactă a pieței, acordă o atenție sporită calității produselor și sustenabilității, iar adoptarea tehnologiilor emergente – platforme de automatizare e-Commerce și implementarea instrumentelor de inteligență artificială reprezintă o evoluție firească în rândul acestora.

Un eveniment important la care experți de top vor oferi o perspectivă completă asupra schimbărilor din industrie și evoluția vânzărilor este eCommerce Talks by easySales. Care sunt tendințele și noutățile din industria de e-Commerce, care sunt factorii de succes pentru a reuși și cât de importantă este inovația în domeniu, sunt doar câteva dintre temele de pe agenda evenimentului. Prezentările și workshop-urile specializate oferă acces la informații importante, despre cele mai bune practici și strategii de succes în e-Commerce.

Evenimentul oferă șansa interacțiunii directe cu experți în domeniu, care își vor împărtăși ideile și experiențele relevante. Unul dintre experții de top care va fi prezent la eveniment, Alin Abălașei, Country Manager la Sameday, subliniază faptul că: “magazinele online acordă o atenție deosebită diversității opțiunilor de livrare furnizate de partenerul lor de curierat, precum și experienței oferite clienților finali. Aceste criterii sunt esențiale pentru e-taileri pentru adaptarea la schimbările comportamentelor de consum și încurajarea frecvenței de cumpărare“.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, eCommerce Talks by easySales va avea loc pe 27 septembrie 2023, în sala Aula Magna a Universității Politehnica. Pentru înscrieri, accesați link-ul https://l.oveit.com/events/embed?id=7b15470ffb.

Parteneri media: PrWave.ro, TheTrends.ro, Spotmedia.ro

easySales este o platformă B2B și un start-up în creștere rapidă, lansat în aprilie 2019. Platforma  a devenit populară prin serviciile cloud care conectează jucătorii din comerțul electronic cu toate sistemele externe, în doar câteva minute. Beneficiile principale sunt: gestionarea centralizată a comenzilor din multiple canale, ​​listarea rapidă a produselor pe multiple canale de vânzare, sincronizarea stocurilor în timp real, analiza dinamică a prețurilor și a vânzărilor, traducere automată.

Soluția easySales a fost desemnată finalistă a concursului Uipath Automation Award în luna Octombrie 2021 și, în mai 2022, a devenit finalistă în programul EBRD Star Venture, dedicat dezvoltării accelerate și extinderii start-up-urilor cu potențial din Europa, ce pot să consolideze ecosistemul de eCommerce cu soluții de automatizare. Mai multe informații sunt disponibile pe www.easy-sales.com pe facebook și linkedin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button