GadgetTrends

DreamHack se întoarce la București, în septembrie

Cel mai tare eveniment de sport electronic se reîntoarce, în această toamnă, în România. DreamHack București 2013 va avea loc pe 14 și 15 septembrie, la Sala Polivalentă, cu sprijinul Romtelecom, și va pune la dispoziția jucătorilor premii de peste 30.000 de euro.

Cei mai buni gameri ai lumii se vor întrece din nou la București, de data aceasta în luna septembrie, la Sala Polivalentă, pentru premii care depășesc suma de 30.000 de euro.

Counter Strike: Global Offensive și Dota 2 intră în competiție

Dacă în ediția anterioară jucătorii s-au “luptat” în turnee de StarCraft 2, Counter-Strike 1.6 și League of Legends, la DreamHack București 2013 aceștia se vor întrece în competiții de StarCraft 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive și Dota 2.

O noutate a evenimentului care se va desfășura în perioada 14 – 15 septembrie 2013 este dată de faptul că vor exista competiții și pe console și pe telefoane mobile. De asemenea, show-ul din această toamnă va fi transmis online de Romtelecom pe www.dolce-sport.ro și pe canalul TV de sport al companiei cu același nume, Dolce Sport, iar biletele pot fi achiziționate deja pe www.dreamhack.ro. Romtelecom este partener al competiției pentru a treia oară consecutiv.

Evenimentul din 2012 a fost foarte bine primit atât de jucători, cât și de spectatori și parteneri, însă ediția din acest an îl va depăși cu siguranță și va stabili noi recorduri. Pentru a crește popularitatea României în rândul comunității internaționale de sport electronic ne-am propus să atragem și mai mulți participanți din întreaga lume și, bineînțeles, un număr cât mai mare de spectatori”

Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro, organizatorul DreamHack București 2013.

ComputerGames.ro va organiza evenimente DreamHack și în alte țări

Totodată, potrivit acestuia, ComputerGames.ro a obținut licența de organizare a evenimentelor DreamHack pentru România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Turcia, Cehia, Slovacia și Polonia.

“Contractul, semnat pe o perioadă de trei ani, ne va permite să organizăm evenimente DreamHack și în unele din aceste țări, în următorii ani”, a completat Silviu Stroie.

Ediția din 2012 a pus România pe harta gaming-ului mondial

DreamHack București 2012 a fost a patra și ultima etapă din calendarul de anul trecut al DreamHack Eizo Open, un turneu de referință pentru sportul electronic mondial, a cărei finală a avut loc în perioada 22 – 25 noiembrie la Jonkoping, în Suedia.

La evenimentul din România au participat circa 200 de jucători de top, veniți din peste 20 de țări. Aceștia și-au disputat premii în bani, dar și participarea directă sau câștigarea de puncte pentru accederea la marea finală a turneului din Suedia.

Ediția de anul trecut a DreamHack București a reușit să atragă 4.000 de spectatori în cele două zile de eveniment. Online, acesta a strâns, pe 20 și 21 octombrie, 1.076.662 de vizite și o audiență de 375.924 de clienți unici. În medie, fiecare vizitator unic a urmărit transmisiunile online preț de circa 100 de minute.

Topul țărilor în care s-au înregistrat cele mai multe vizite pe parcursul evenimentului este format din Germania (201.315 vizite), Statele Unite (163.095), România (91.130), Suedia (75.429), Polonia (66.142), Rusia (65.291), Franța (51.201), Marea Britanie (45.333) și Canada (41.173).

Dolce-Sport.ro, alături de 20 televiziuni și site-uri de pe 3 continente, au transmis în direct evenimentul care s-a desfășurat pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button