Business

Digital trends: Tranzacțiile financiare online, principala preocupare pe Internet

online-advertisingPotrivit unui studiu realizat de B2B International în parteneriat cu Kaspersky Lab, aproape 95% dintre utilizatorii de computere din Europa fac cumpărături și tranzacţii bancare de pe PC-urile, Mac-urile, tabletele și smartphone-urile personale.

Astfel, numai 5% dintre respondenţi au declarat că nu folosesc PC-urile sau alte gadget-uri pentru a plăti pentru un film, o melodie, sau un joc, pentru a rezerva un bilet de tren sau de avion, sau pentru a cumpăra diverse produse, pentru a face plăţi către alte persoane, sau pentru a-şi administra finanțele personale. Dar un plus de confort pentru utilizatorii care respectă legea poate reprezenta un factor de îngrijorare cu privire la problemele de securitate, iar infractorii cibernetici profită de situaţie.

Escrocii au la dispoziţie un întreg arsenal de instrumente care îi ajută să fure banii utilizatorilor – troieni bancari, programe de tip ransomware, site-uri bancare și de cumpărături false.

Conform răspunsurilor primite, cumpărăturile on-line reprezintă cea mai populară activitate, 87% dintre utilizatori folosind aceste servicii. Activităţile bancare online urmează în clasament în preferinţele respondenţilor, fiind efectuate de 82% dintre utilizatori, pe când aproximativ 59% dintre aceştia au declarat că folosesc în mod regulat servicii de plată online.

De asemenea, datele arată că cei mai mulți utilizatori folosesc PC-ul sau Mac pentru tranzacții financiare online: 82% dintre respondenți folosesc aceste dispozitive pentru a face cumpărături online și 76% pentru activtăţi de online banking.

Această preferinţă a utilizatorilor nu le este străină nici infractorilor cibernetici, care sunt dispuşi să lanseze atacuri cibernetice care să le aducă profit financiar și să transforme e-commerce-ul într-un adevărat jaf. Drept consecinţă, toate serviciile online de renume vor folosi o varietate de tehnologii pentru a proteja informațiile financiare importante pentru clienților lor. Cu toate acestea, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a proteja utilizatorii de infractori.

Infractorii care au ca obiectiv furtul de bani sunt dispuşi să muncească din greu şi să investească bani pentru a organiza atacuri malware sofisticate. Cel mai eficient mod de a le combate implică utilizarea de programe de protecţie online, capabile să fie cu un pas înaintea activității infractorilor și să detecteze încercările de interceptare a datelor utilizatorului înainte ca acestea să ajungă în mâinile rău-făcătorilor.

Acesta este principiul din spatele tuturor tehnologiilor de protecție incluse în Kaspersky Internet Security – Multi-Device, o soluție de securitate completă pentru dispozitivele de lucru pe Windows, OS X și sistemele de operare Android.

În primul rând, toate produsele integrate în această soluție – Kaspersky Internet Security, Kaspersky Internet Security for Mac şi Kaspersky Internet Security for Android – sunt în contact permanent cu serviciul cloud Kaspersky Security Network, care oferă tehnologiilor de securitate acces rapid la datele despre cele mai recente ameninţări cibernetice. Infractorii speră că pot eluda bazele de date ale programelor antivirus prin utilizarea de programe malware noi, necunoscute, dar în cazul în care doar unul dintre cei 60 de milioane de utilizatori conectaţi la Kaspersky Security Network întâlnește noul program suspect, toți utilizatorii de produse Kaspersky Lab vor fi protejaţi împotriva amenințării în numai câteva minute de la detectare.

PC-urile care rulează Windows sunt atacate mai des decât dispozitivele care rulează alte sisteme de operare. De aceea, soluția Kaspersky Lab pentru PC-uri Windows – Kaspersky Internet Security – include acum Safe Money, o tehnologie de înaltă clasă dezvoltată pentru a proteja tranzacțiile financiare online ale clienților.

Această tehnologie combină o gamă impresionantă de funcţii, inclusiv:

Verificarea automată a certificatelor de securitate pentru bănci sau site-uri de plată online;

• Efectuarea scanărilor pentru a evidenția eventualele vulnerabilități din computerele utilizatorilor, care i-ar putea lăsa desscoperiţi în cazul unui atac;

• Activarea a două niveluri de tehnologii de securitate pentru introducerea datelor – Secure Keyboard şi Virtual Keyboard – care asigură faptul că parolele și informaţiile card-urilor pot fi tastate fără teama că ar putea fi interceptate.

Ca orice tehnologie, folosirea serviciilor financiare online vine cu beneficii şi dezavantaje. Kaspersky Internet Security – Multi-Device încorporează tehnologii proactive de protecție pentru a elimina principala problemă – fraudă financiară – în timp ce susţine beneficiile efectuării de plăți pe Internet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button