Going OutLife&Style

Cursurile de dans, intre idei preconcepute si placere

Studioul de dans Arthur Murray Bucuresti, parte a retelei internationale omonime, una dintre cele mai extinse retele de scoli de dans din lume, a implinit 1 an de functionare in Romania. In cele 12 luni de la deschidere, peste 800 de persoane sau cupluri au dansat cel putin o lectie de dans alaturi de instructorii studioului de dans Arthur Murray.

“Pornind de la feedback-ul celor care au dansat in studioul de dans din Bucuresti, am identificat cele mai populare 3 idei preconcepute despre cursurile de dans, acele idei care ii impiedica cel mai adesea pe oameni sa faca primul pas si sa inceapa lectii de dans”, declara Elena Ciungu, Manager Arthur Murray Bucuresti.

Rezultatele studiului realizat de-a lungul celor 12 luni in studioul Arthur Murray Bucuresti arata ca prejudecatile privind cursurile de dans in Romania sunt similare celor inregistrate la nivel international in reteaua de peste 280 de studiouri Arthur Murray din lume.

61% dintre persoane considera ca “au doua picioare stangi”

“Cea mai populara idee a celor care nu au mai dansat niciodata sau au dansat intr-un mediu nepotrivit este ca nu sunt capabili sa danseze, avand, conform expresiei, doua picioare stangi. Este o prejudecata a barbatilor, in special, dar nu numai. Partea pozitiva este ca dupa o singura lectie cu profesorii nostri, persoanele isi schimba radical parerea si chiar se bucura ca s-au inselat cand descopera ca, de fapt, pot dansa si pot dansa bine. La Arthur Murray, noi spunem ca daca poti merge, noi te putem invata sa dansezi”, spune Elena Ciungu.

Dans Pasional

Cei mai multi dintre adultii care nu au urmat niciodata lectii de dans considera ca abilitatile de dansator reprezinta un talent, insa studiile arata ca dansul este o deprindere accesibila oricarei persoane care isi doreste sa danseze.

53% cred ca la lectiile de dans trebuie sa mergi daca stii deja sa dansezi…macar un pic

“Este o idee extrem de frecventa, atat la doamnele, cat si la domnii care ne trec pragul. Vin la noi cu gandul ca nu au mai dansat si ca probabil le vom da un test. Noi nu vrem insa ca ei sa stie sa danseze, vrem sa-i invatam sa danseze”, adauga Elena Ciungu.

Studiourile de dans Arthur Murray din intreaga lume predau dansuri pentru amatori, si aplica un sistem unic in lume, care garanteaza invatarea rapida a dansului prin imbinarea celor trei tipuri de lectii: lectie privata, lectie de grup si sesiune party.

Arthur MurrayIn cadrul lectiei private, instructorul de dans se ocupa exclusiv de o persoana sau un cuplu, explicand si repetand fiecare pas. La lectiile de grup, profesorul preda un tip de dans sau o coregrafie unui grup de cursanti cu nivel apropiat. Sesiunea de party este un exercitiu liber al celor invatate in celelalte doua lectii.

38% dintre cei care vin la dans considera ca “va fi foarte greu, daca nu imposibil” sa invete sa danseze

“Aceasta prejudecata este prima care dispare la noi, pentru ca datorita sistemului Arthur Murray, de intercorelare a pasilor, dansul este extrem de usor de invatat de catre oricine. Dupa cateva minute din prima lectie privata, cursantii danseaza, executa singuri primii pasi, ceea ce bineinteles ii ajuta sa vada ca nu este deloc atat de dificil cum si-au imaginat”, mai spune reprezentantul studioului de dans Arthur Murray Bucuresti.

Dezvoltat in peste 100 ani, sistemul aplicat in studiourile Arthur Murray se bazeaza pe crearea de legaturi intre pasii diverselor stiluri de dans. Prin invatarea elementelor de baza, se castiga libertate in dans, putand fi executate cu usurinta miscari din stiluri de dans variate.

A doua cea mai veche franciza din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume si este cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari.

Coregrafii Arthur Murray colaboreaza adesea cu echipele de filmare de la Hollywood si teatrele de pe Broadway, ajungand sa semneze coregrafii in pelicule referinta in lumea dansului precum “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button