Foto-VideoGadgetParentingTrends

Content Expresionistas, sau cum se exprimă tinerii prin conţinut video în mediul online

videoAgenţia Starcom MediaVest Group, parte din cea mai mare rețea media din lume SMG Worldwide, cu o experință de mai bine de un deceniu în industria românească de comunicare, continuă seria HumanGraphExperience, ajunsă la numărul 7 – „Content Expresionistas”.

Starcom a lansat în februarie seria de infografice care reprezintă o parte din rezultatele de analiză ale departamentului de Consumer Understanding din cadrul agenției.

Seria HumanGraphExperience a fost creată cu intenția de a oferi informații constante și relevante despre dinamica relației dintre consumatori și branduri și impactul pe care evoluția acesteia o are asupra comportamentului brandurilor pe piață.

Cea mai recentă ediţie a acesteia are ca obiectiv identificarea modului în care tinerii se exprimă prin intermediul conținutului video în mediul online.

Astfel, conținutul video are o evoluție accelerată de dezvoltarea tehnologiei, mișcându-se dinspre localizarea principală pe TV înspre ramificarea extinsă în mediul online, dinspre un consum pasiv înspre unul activ și contributiv.

Extrase din infografic:

Conținutul video poate determina 4 forme de exprimare:

Prin creare:

  • 57% dintre tineri au o camera foto (în general, având și particularități de înregistrare video) și 31% o camera video;
  • Majoritatea creează filme pentru a se distra și pentru a se conecta cu alte persoane, fiind mai puțin interesați în a deveni faimoși sau profesioniști HumanGraphExperience Starcom MediaVest - Content Expresionistas

Prin consum:

  • Există 3 surse majore de consum: conținut video de success la nivel global, conținut video legat de o știre de actualitate și conținut amuzant care se răspândește treptat de-a lungul unei perioade de timp.
  • La nivel global, brandurile dețin mai puțin de 30% din conținutul video consumat  online, iar în România acest conținut este reprezentat majoritar de reclamele TV.
  • În România, conținutul video consumat de cei mai mulți tineri este legat de muzică.
  • Conținutul cel mai consumat nu trebuie să fie neaparat viral – serialele construiesc legături emoționale prin frecvența și se extind treptat sau neaparat original – spoof-urile sunt un exemplu de success.
  • Motivele de consum al conținutului video țin foarte mult de “cultura” tinerilor: motivele pentru care video-urile muzicale ajung în topul preferințelor tinerilor români pe Youtube (84% dintre utilizatorii de internet din România intră pe Youtube) sunt diverse – de la aprecierea trupei/ artistului, până la a glumi pe seama unor manele.

Prin reacție:

  • Conținutul video este publicat prin intermediul rețelelor sociale.
  • Este accesat mai ales dacă este postat de către o cunoștință (54% accesează cel puțin săptămânal link-urile postate de prieteni pe Facebook).
  • Este însoțit adesea de reacții care generează la rândul lor alt tip de conținut, precum comentariile ca indicator de feedback sau alte video-uri.
  • Reacțiile sunt așteptate în momentul în care conținutul video este creat și distribuit, prin urmare ar trebui să fie și un obiectiv al strategiilor de conținut ale brandurilor.

Prin a fi curator:

  • Datorită volumului mare de conținut video, brandurile nu trebuie să creeze neapărat conținut propriu nou, ci să acționeze ca un curator pentru conținutul existent. Cum? Aducându-i rapid un renume, facilitând conexiunile și descoperirea acestuia și atrăgând interacțiuni și reacții.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button