BusinessStartup

Cine este Ionut Budisteanu

ionut budisteanuIonut Budisteanu a castigat pe 17 mai, in Phoenix, Arizona, premiul cel mare la cea mai amplă competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF).

În vârstă de 19 ani, Ionuţ şi-a adjudecat cel mai important premiu al competiţiei, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari. El a mai câştigat alte 4 premii în cadrul Intel ISEF, a căror valoare cumulată este de 14.000 dolari.

Alături de premiul Gordon E. Moore, Ionuţ a obţinut şi premiul I acordat de American Association for Computing Machinery; Premiul Best Category Award, secţiunea Computer Science; Premiul First Award, Computer Science şi o excursie  de o săptămână la CERN, Geneva, oferită de Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară. În total, premiile câştigate de Ionuţ Budişteanu la ediţia de anul acesta a Intel ISEF se ridică la 89.000 dolari.

Vezi si:

Români cu care ne mândrim: Ionuţ Budişteanu câştigă cea mai importantă competiţie ştiinţifică din lume, Intel ISEF 2013

O echipă din România, locul III la Ericsson Application Awards 2013

Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunţat că a decis sa denumească un asteroid cu numele lui Ionuţ Budişteanu, în calitate de câştigător al Intel ISEF 2013.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button