Life&Style

Cine est noul Țar? Vezi noul spot realizat de Papaya Advertising

tsarMult timp, țarul a reprezentat persoana cea mai puternica din Estul Europei. A fost inlocuit vreme de peste 70 de ani de “Secretarul General al Partidului”. In toata aceasta perioada, desi productia de vodka a Rusiei era infloritoare, era interzis ca brandurile sa faca in vreun fel referire la personaje sau locuri asociate tarilor. Era ca si cum “omul nou” trebuie sa produca si sa consume “vodka noua”.

de Marian Crăciun

Astazi, cei de la Papaya Advertising au incercat sa o pozitioneze in asa fel incat sa respecte un posibil “obicei de consum” al tarilor, dar in contextul actual. Asa a devenit Alexander Vodka “The New Tsar”, sustine  Robert Tiderle, Director de Creatie Papaya Advertising.

Alexander Vodka a fost prima data produsa la sfarsitul secolului al XIX-lea, in timpul dinastiei lui Alexander III („The Peacemaker”). Respectand valorile acelor vremuri, Alexander Vodka introduce „The New TSAR” intr-o campanie semnata Papaya Advertising. Filmat in 2 zile (la – 15 grade C) cu actori din Belarus, Lituania si Romania, spotul a avut nevoie de 3 luni de post-productie pentru finisarea detaliilor de imagine si sunet, demne de intalnirea cu un tsar.

Filmarea pe gheata a fost destul de periculoasa – am filmat pe lacul din Branesti, iar gheata avea mai putin de 20 de cm grosime, riscand sa se rupa in fiecare clipa. Am incercat sa pastram pe set doar oamenii si echipamentele absolut necesare, dar am avut cu noi si un scafandru, pregatit sa intervina oricand… „

povesteste Ramona Sima, Client Service Director Papaya Advertising.

”Pe langa constructia celor 3 submarine de diferite dimensiuni necesare pentru filmarea din mai multe unghiuri, recuzita a reprezentat un alt element – cheie in executia spotului. Petru, art director-ul nostru, nascut in Republica Moldova, ne-a adus din garderoba personala haina si caciula «de tsar». Paharul de vodka, model folosit chiar de tarii Rusiei, este si el adus pe comanda speciala din Republica Moldova. Nu in ultimul rand, Petru a fost si traducatorul nostru in dialogul cu actorii straini”  a continua Ramona Sima.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Bld1hBdj7rc] Campania Alexander Vodka The New TSAR se deruleaza in perioada martie – mai 2013 in print, TV, PR, Facebook si prin numeroase executii de BTL. Alexander Vodka face parte din portofoliul Alexandrion Grup Romania si este produsa dupa o reteta traditionala ruseasca.

FOTO Making-of

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button