AsiaTravel

Chinezii îşi construiesc aeroport la peste 4.400 de metri altitudine

airplaneCel mai “înalt” aeroport al lumii va fi construit în Tibet, la altitudinea de 4.410 metri. Destinat aviaţiei civile, noul Daocheng Yading Airport se află în prefectura Ganzi, la sud-vest de Sichuan, şi va fi construit de guvernul chinez.

Costurile ridicării acestui nou aeroport sunt estimate la 237 de milioane de dolari, lucrările urmând a fi finalizate spre sfârşitul anului în curs. Odată deschis, noul aeroport va avea rute şi spre oraşele din vestul şi sudul ţării, ca de exemplu Chengdu, Chongqing, Kunming sau Xi’an.

Daocheng Yading Airport se află la 130 de kilometri de Yading, o zonă sacră pentru tibetani, care cuprinde căteva vârfuri muntoase şi văi.

Odată finalizat, acesta va beneficia de 4.200 de metri de pistă şi va avea un trafic anual estimat la o jumătate de milion de pasageri.

Autorităţile chineze vizează ca cel mai recent proiect implementat în zona Tibetului să atragă un milion de turişti şi să aducă la buget până la două miliarde de yuani (peste 320 de milioane de dolari) până la finalul lui 2015.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button