EuropaTravel

Cele mai favorabile capitale europene: barometrul preţurilor hoteliere

Mai ales, în concediile scurte sau la sfârşit de săptămână, sejururile în oraş sunt foarte îndrăgite. În actualul său barometru al preţurilor hoteliere, serviciul gratuit de rezervare hotelieră online hotel.info a stabilit capitalele cu cele mai favorabile preţuri din Europa, printre ele numărându-se şi Bucureştiul.

Metropolele pot fi foarte favorabile: in comparaţie cu capitalele europene, capitala lituaniană, Vilnius, cu o medie de 225 RON pe noapte şi pe cameră a fost deosebit de avantajoasă ca preţ. Şi în ţările sudice afectate de criză, preţurile de cazare per noapte s-au redus uneori substanţial. Astfel, oaspeţii hotelurilor au economisit în capitala spaniolă, Madrid, circa 10 % faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, în capitala portugheză, Lisabona, aproape 7 % şi în capitala greacă 4,43 %.

Şi hotelierii din Bucureşti, printr-o reducere de 1,30 %, la o medie de 337,84 RON, au cruţat până acum bugetele călătorilor.

Şi în multe capitale europene care au de regulă preţuri mari s-au redus costurile de cazare per noapte. În Londra (580,63 RON) şi Paris (523,83 RON) s-a plătit respectiv cu peste 7 % mai puţin. În capitala daneză, Copenhaga, costurile de cazare per noapte s-au diminuat în medie chiar cu 13 %, ajungând la 531,18 RON. Dimpotrivă, la Moscova, preţurile s-au menţinut. Cu o medie de 766,39 RON, oaspeţii hotelurilor de aici au trebuit să cheltuiască în continuare cel mai mult pentru o cameră de hotel dintr-o capitală europeană.

Rezultatele barometrului preţurilor hoteliere pentru alte capitalele şi metropole*

Pe plan internaţional, cele mai mari preţuri trebuie plătite la Rio de Janeiro. Fireşte, oaspeţii hotelurilor au putut economisi 3,89 % faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, însă oraşul de la “Căpăţâna de zahăr” ( Pão de Açúcar, în portugheză) a fost, cu costuri medii pentru cazarea per noapte de circa 765 RON în primul trimestru al 2013, în special ca urmare a festivităţilor carnavalului, chiar ceva mai scump decât „Big Apple“ New York (748,69 RON). Dimpotrivă, Tokio s-a arătat a fi mult mai favorabil. În primul rând datorită evoluţiei valutei, preţurile per cameră s-au redus cu 18,17 % la circa 578,76 RON.

www.hotel.info este un serviciu gratuit de rezervări hoteliere pentru companii şi clienţi privaţi. În întreaga lume, serviciul oferă peste 250.000 hoteluri pentru rezervări pe cale electronică.

* Au fost examinate metropole şi capitale internaţionale începând cu 500.000 de locuitori. Convertirile de curs se bazează pe cursurile medii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button