BusinessInvestitii

Bogdan Pițigoi a demarat lucrările la primul parc logistic din nord-estul țării

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi este un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este compania SOLO, iar deschiderea oficială este programată pentru primăvara lui 2014.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este Organismul Intermediar desemnat de către Autoritatea de Management pentru implementarea Programului Operaţional Regional în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Prin obiectivele propuse, proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze la nivel local dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului general al Programului Operaţional Regional: dezvoltarea echilibrată a regiunilor României.

Construcţia parcului a început în luna februarie, în comuna Leţcani – Judeţul Iaşi, urmărindu-se crearea primului parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, în vederea atragerii de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă.

Amplasat la intrarea în Iași, acest nou proiect cu finanțare europeană este foarte ușor accesibil, fiind în imediata apropiere a drumului european E85, a șoselei de centură a Iașului, dar și a viitoarei autostrăzi Iași – Târgu Mureș.

Parcul Logistic comuna Leţcani – judeţul Iaşi are un caracter complex care cuprinde: spaţii de depozitare/producţie uşoară, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364,50 mp suprafaţă utilă) şi spaţii de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 mp suprafaţă utilă), toate la preţuri stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă, în conformitate cu disponibilitatea de plată a IMM-urilor. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 26.342.077,08 lei, din care 14.066.996,51 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button