GadgetTrends

Câștigătorii Start Mobile by Google și IAB România vor vizita sediul Android din California

googlePrimii trei dintre cei 6 câștigători aleși vor avea ocazia de a vizita sediul Android din California, iar următorii trei vor fi premiați cu tablete Android. Agențiile digitale câștigătoare ale competiției vor fi anunțate în cadrul Galei Start Mobile de luni, 15 iulie.

Google România, în parteneriat cu IAB România, anunță Gala Start Mobile 2013, eveniment în cadrul căruia sunt premiate agențiile de digital care au creat cele mai numeroase și eficiente mobi-site-uri pentru companiile românești.

Start Mobile este o competiție anuală adresată agențiilor digitale românești, care încurajează dezvoltarea de mobi-site-uri pentru companiile autohtone. Aceasta face parte din inițiativa Google România de informare și educare asupra creșterii traficului online de pe dispozitive mobile la nivel local și asupra necesității adaptării companiilor la noul comportament de navigare pe Internet.

Am inițiat acest concurs pentru a stimula interesul în ceea ce privește crearea de mobi-site-uri ca parte a unei experiențe pozitive pentru utilizatorul român de dispozitive mobile. Companiile ar trebui din ce în ce mai mult să ia în considerare optimizarea website-urilor proprii pentru a interacționa mai bine cu publicurile lor și pentru a se adapta la comportamentul și nevoile acestora”

Doina Costache, Head of Multiple Industries, Google România

Conform celui mai recent studiu Mediascope* derulat de către IAB Europe în 2012, 45% din populația totală a României deține un telefon cu acces la Internet. 14% dintre utilizatorii români de smartphone accesează săptămânal website-uri de pe dispozitivul mobil, iar 23% intră zilnic pe site-uri de pe mobil. În ceea ce privește timpul petrecut pe Internet de pe mobil, românii sunt online 5.4 zile din 7.

În condițiile în care studiile arată că utilizatorii europeni și români depotrivă se mută din ce în ce mai mult pe mobil, era firesc să ne implicăm alături de Google România în proiectul Start Mobile. Ne preocupă felul în care se schimbă și evoluează mediul online, precum și interacțiunea utilizatorilor cu acesta, și ne dorim să sprijinim demersurile de educare a companiilor pentru o experiență de navigare cât mai pozitivă a consumatorilor”

Ioana Anescu, Director Executiv IAB România

Din totalul utilizatorilor români de Internet pe mobil, 65% sunt bărbați și 27% sunt femei. Vârsta celor mai mulți utilizatori care dețin un dispozitiv mobil conectat la Internet se situează între 25 și 34 de ani (76%), aceștia fiind urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani (48%). Activitățile preferate pe mobil ale românilor sunt trimiterea de e-mailuri, achiziționarea de vouchere, vizionarea de reclame, accesarea rețelelor de socializare ș.a.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button