EuropaTravelTrends

Care sunt cele mai ieftine oraşe europene, ediţia 2013

Pentru realizarea celui de-al treilea index European Backpacker, site-ul Price of Travel a analizat o serie de oraşe europene din punct de vedere al costurilor necesare pentru vizitarea acestora (transportul public), pentru o noapte de cazare şi pentru trei mese, scrie BBC Travel.

Surpriza ediţiei? Oraşe considerate în mod tradiţional ca fiind destul de scumpe, au devenit foarte accesibile. Se pare că recesiunea a avut şi o parte pozitivă, cel puţin pentru călătorii cu bugete reduse.

Astfel, potrivit realizatorilor indexului, Bucureştiul este pe primul loc în clasamentul celor mai ieftine oraşe cu un cost zilnic de 78,57 de lei. Urmează Sofia, pentru vizitarea capitalei vecinilor de peste Dunăre fiind necesară o sumă zilnică de 36,4 leva. Pe locul trei se află Cracovia. Oraşul tinde să devină mai scump pe măsură ce devine mai cunoscut în rândul turiştilor. În acest moment, bugetul zilnic pentru o vizită este de 77,2 zloţi.

Renumele oraşului Sarajevo este unul negativ şi care trezeşte în mintea tuturor amintiri legate de război. Însă în ultimii ani, toţi cei cu activităţi în HoReCa s-au străduit să menţină suma zilnică necesară la un nivel acceptabil: aproximativ 20 de euro.

În clasament se mai află şi Riga, Kiev sau Budapesta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button