Foto-VideoGadgetParenting

Canon lansează o nouă serie de proiectoare şi anunţă ultimele zile de înscrieri la workshopul Fotogenica

WUX450-FSL_Canon Europe, lider mondial în soluţii de imagistică, lansează noua serie de instalaţii compacte de proiectoare, Canon XEED Compact Installation, ce permite integratorilor de sisteme să ofere clienţilor o imagine de o calitate excelentă direct din proiector, păstrând caracteristicile şi performanţele regăsite, de obicei, doar în modelele de instalaţii de dimensiuni standard.

Noua serie aduce două modele standard (XEED WUX450 şi XEED WX520) şi două modele cu proiecţie scurtă (XEED WUX400ST şi XEED WX450ST).

Atât XEED WUX450, cât şi XEED WX520, dispun de un obiectiv de proiecţie cu zoom 1,8x, ce oferă aceeaşi luminozitate pe întregul registru al zoom-ului. Noul obiectiv, creat de la zero, are o deschidere a diafragmei constantă, de f/2.8, ceea ce înseamnă că nu vor exista pierderi ale luminozităţii la capătul registrului de zoom ( o scădere de maximum 5%). Această performanţă este rezultatul direct al expertizei Canon în designul de obiective, combinată cu generaţia a cincea a sistemului optic AISYS, ce maximizează performanţele panelurilor LCOS (Liquid Crystal on Silicon). Tehnologia LCOS oferă imagini clare, detaliate, fără “dungi”, efect întâlnit, uneori, la alte proiectoare.

Combinarea tehnologiei LCOS şi luminozitatea constantă sunt caracteristici unice Canon, care oferă integratorilor de sisteme flexibilitate maximă pentru a folosi echipamentul de la diverse distanţe, fără a compromite calitatea imaginii sau luminozitatea.

În acelaşi timp, se lansează şi cele două modele short-throw – WUX400ST şi WX450ST, bazate pe aceeaşi platformă hardware ca modelele XEED WUX450 şi XEED WX520, cărora li s-au adăugat noile obiective de proiecţie pentru distanţă scurtă. Aceste două modele sunt create atât pentru instalaţii de proiectare din faţa, cât şi din spatele ecranului şi sunt potrivitate mai ales pentru spaţii premium, însă şi pentru locaţii ample, unde cablurile lungi sunt scump e sau greu de folosit. Cu un zoom digital de 1,4x şi nicio distorsiune a imaginii, cele doua produse sunt potrivite pentru proiecţii de la distanţe reduse, afişând o imagine extrem de clară.

Porturile DVI şi HDMI sunt standard la toate modelele, plus o funcţie picture-in-picture care permite afişarea simultană a două surse digitale de imagine, pentru maximum de flexibilitate.

Noua serie de proiectoare XEED Compact Installation, inclusiv variantele “Medical” (echipate cu un mod de simulare DICOM), vor fi disponibile începând din a doua jumătate a anului 2013. Brutus_Östling_-_Ambasador_Canon_la_Fotogenica

Totodată, oficialii companiei au anunţat faptul că au mai rămas numai 10 zile în care fotografii începători, dar şi cei profesioniști, se pot înscrie la workshop-urile pregătite de Fotogenica. Cel mai important eveniment local de specialitate, susţinut de Canon România, se pregătește să își deschidă porțile pentru persoanele pasionate de fotografie. Fotogenica va avea loc între 7 şi 9 iunie la complexul Wolf din Bran.

Participanţii vor avea posibilitatea de a învăța elemente de tehnică și artă fotografică chiar de la fotografii profesioniști care vor fi lectori în cadrul evenimentului şi vor coordona workshop-uri de specialitate. Invitatul special al acestui eveniment va fi Brutus Östling, ambasador Canon şi promotor al fotografiei de natură. Acesta va susţine un workshop în cadrul rezervaţiei de urşi de la Zărneşti.

În plus, Canon oferă participantilor  ocazia de a testa echipamente profesionale: aparate foto, obiective şi imprimante. La finalul evenimentului, cele mai bune fotografii realizate în cadrul workshop-urilor for fi expuse, iar lectorii selecta câştigătorii ediției 2013. Premiile vor fi oferite de către Canon şi constau în: un EOS 60D, o două imprimante foto: PIXMA PRO 9 000 şi respectiv Selphy CP900.

De asemenea, pasionații de fotografie au ocazia să câștige unul din cele doua bilete de acces, ce includ masa și cazarea la ediția 2013 a Fotogenica, oferite de Canon pe pagina de Facebook. Cei interesați trebuie să își pună aparatul foto Canon în acțiune, să aleaga una din cele 12 teme ale workshop-urilor de la Fotogenica și să o redea cât mai sugestiv într-o fotografie. Concursul se desfășoară în perioada 29 mai – 03 iunie, iar câștigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorți. Regulamentul concursului va fi disponibil în aplicaţia “Momentele tale cu Canon”.

Canon Inc.,  cu sediul în Tokyo, Japonia, este lider în domeniul ehipamentelor de imagine şi a sistemelor de informaţie, adresate atât profesioniştilor, cât şi fotografilor amatori.

Compania a luat fiinţă în 1933, iar în 1937, a fost fondată Precision Optical Industry Co. Ltd., predecesoarea Canon Inc. Compania şi-a consolidatat vânzările nete pentru anul fiscal 2011 (care s-a încheiat pe 31 decembrie 2011)  însumând 39,9 miliarde dolari (o rată de schimb de 78 ¥ = 1 US$).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button