Foto-VideoGadgetTrends

Camerele foto Panasonic GH3 şi FT5 şi cardurile de memorie SDHC, premiate la TIPA

GH3-Storyboard-2Producătul de electronice Panasonic s-a păstrat tendinţa marilor jucători din domeniu şi a fost recompesat cu trei premii TIPA 2013, recunoscute pe scară largă ca fiind unele dintre cele mai râvnite în fotografie şi imagistică la nivel mondial.

Astfel, Panasonic LUMIX DMC-GH3 a primit premiul “Best CSC Professional” (cea mai bună cameră compactă profesională cu obiective interschimbabile), Panasonic’s LUMIX DMC-FT5 s-a clasat pe primul loc la categoria „Best Rugged Compact Camera” (cea mai bună cameră foto compactă cu utilizare în condiţii extreme), iar cardurile de memorie Panasonic’s SDHC Gold, Silver şi Blue au câştigat premiul „Best Imaging Storage Media” pentru cele mai bune echipamente de stocare media.

Citiţi mai multe despre premiile câştigate de coreenii de la Samsung.

LUMIX DMC-GH3

Panasonic LUMIX DMC-GH3, camera pentru fotografii profesionişti care doresc să-şi ducă experienţa de filmat la un nou nivel cu o cameră portabilă cu obiectiv interschimbabil, a fost aleasă “Best CSC Professional”, după ce Panasonic LUMIX DMC-GX1 a câştigat anul trecut premiul “Best Advanced Compact System Camera” (cea mai avansată cameră foto compactă).

“Senzorul de 16 MP Live MOS integrat în camera Pansonic LUMIX DMC-GH3 oferă un interval ISO până la 12.800. Filtrarea şi eliminarea sofisticată a zgomotului de imagine, precum şi un nou filtru low-pass furnizează rezultate îmbunătăţite de fotografiere în condiţii de lumină redusă”, a declarat juriul TIPA.

Utilizând modul Contrast AF, camera oferă performanţe îmbunătăţite de focalizare alături de o pornire mai rapidă şi o durată mai scurtă până la o nouă declanşare. Vizorul electronic are o rezoluție impresionantă de 1.744.000 de puncte, format 16:9 şi acoperire  100%. Camera mai integrează şi un ecran OLED mobil pe partea posterioară (pivotant la 180 de grade în lateral şi 270 de grade în sus şi în jos). Printre funcţiile îmbunătăţite se numără şi o carcasă din aliaj de magneziu, etanșată pentru lichide şi praf.

Citiţi despre premiile ridicate de Canon.

LUMIX DMC-FT5

Rezistentă în apă până la o adâncime de 13 metri, la şocul unei căderi de la 2 metri, la o presiune de 100 de kg şi la îngheţ de până la -10C, camera Panasonic FT5 de 16,1MP este un exemplu excelent al generaţiei de camere compacte outdoor din ziua de azi utilizabile în condiţii extreme. Aceasta poate înregistra imagini video Full HD (1920 x 1080, AVCHD) cu sunet în sistem Dolby Digital. Lentila Leica DC VARIO-ELMAR (echivalent 28-128 mm) oferă imagini de calitate pe ecranul LCD de 3 inci. Camera este în trendul conectivităţii şi beneficiază de conexiune WiFi “one touch easy” care permite fotografierea de la distanţă folosind aplicaţia “Panasonic Image App”. Acest lucru permite, de asemenea, marcarea imaginilor prin utilizarea funcţionalităţii GPS.

Cardurile de memorie Panasonic SDHC Gold, Silver şi Blue

Gama de carduri de memorie SDHC Pansonic Gold, Silver şi Blue oferă utilizatorilor un raport optim între bugetul şi camera deţinută şi nevoile specifice de utilizare a cardului. Spre exemplu, seria Gold SDHC, cu unităţi de până la 32 GB are clasă de viteză 10 şi rată de citire/scriere de 90 MB/s, respectiv 45 MB/s cu excepţia modelului de 32 de GB care are o viteză de scriere de 25 MB/s. Seria de carduri SDHC Silver este disponibilă, de asemenea, la capacităţi de până la 32 GB şi clasă de viteză 10 cu o rată de 20 MB/s. Seria de carduri Blue are clasă de viteză 4 şi o rată de citire de 15 MB/s, fiind disponibilă cu capacitate de stocare de până la 16GB.

Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea şi proiectarea de tehnologii electronice şi soluţii pentru clienţii rezidenţiali, non-rezidenţiali, mobili şi aplicaţii personale. Înfiinţată în 1918, compania s-a extins la nivel global şi acum operează peste 500 de companii, înregistrând vânzări nete de 7,85 trilioane de yeni (72 de miliarde de euro) în anul fiscal încheiat pe 31 martie 2012.

Printre câştigătorii ediţiei din acest an a premiilor Asociaţiei de Presă şi Tehnică a Imaginii (TIPA), una dintre cele mai importante asociaţii de profil din lume, s-au numărat şi Canon şi Samsung.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button