BusinessCompaniiInvestitii

Business trends: Papalekas dă 44 de mil. euro pentru o clădire a Skanska

Skanska - Green Court Bucharest (2)Skanska, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, anunță vânzarea primei clădiri din ansamblul Green Court Bucharest.

Tranzacția se ridică la valoarea de aproximativ 44 de milioane de euro şi a fost semnată cu compania de investiții în real estate Globalworth Real Estate Investments Ltd, o societate de investiții imobiliare fondată de dezvoltatorul și investitorul imobiliar Ioannis Papalekas.

Potrivit celor două entităţi, finalizarea acordului este programată pentru al doilea trimestru al lui 2015.

Prima clădire din Green CourtBucharest are o suprafață închiriabilă de 19.500 metri pătraţi și a fost inaugurată oficial în luna octombrie, 2014. În prezent clădirea este închiriată în proporție de 91% către chiriași precum Schneider Electric România, Orange România, LS TRAVEL RETAIL Romania (operatorul conceptului 1 Minute) și CORPORATE MANAGEMENT EVENTS (operatorul conceptului Best Chef). Clădirea va fi inchiriată complet până la finalizarea tranzacției.

“Suntem bucuroși că putem anunța vânzarea clădirii la atât de puțin timp după finalizare. Suntem pe piața din România de 3 ani și faptul că am  încheiat această tranzacție dovedește calitatea muncii noastre ”, spune Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property Romania.

Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments, comentează: “Această prestigioasă nouă clădire de birouri clasa A este situată strategic în centrul districtului de afaceri al Bucureștiului. Beneficiază de certificări de mediu de top și este închiriată pe termen lung unor chiriași de renume. Această tranzacție reprezintă un pas important către atingerea obiectivului nostru de a avea un portofoliu cu cele mai bune clădiri de birouri din București”.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska în România. Proiectul este format din 3 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 52.000 metri pătraţi.

Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold si este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile, precum  fațada eficientă din punct de vedere energetic ce reduce acumulările solare, sistemul îmbunătățit de reciclare a aerului pentru un mediu de lucru mai sănătos, sistemele de iluminat echipate cu senzori de mișcare și de intensitate, precum si stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Skanska România este un dezvoltator de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcția și dezvoltarea proiectelor comerciale și rezidențiale precum și în parteneriate public-private. Grupul Skanska  are în prezent  57,000 de angajați în piețele pe care activează în Europa, Statele Unite și America Centrală. Skanska a înregistrat în 2012 venituri totale în valoare de 132 miliarde coroane suedeze.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiții imobiliare fondată de dezvoltatorul și investitorul imobiliar Ioannis Papalekas pentru a profita de oportunitățile de investiții în Romania și Europa Centrală și de Sud Est. Compania este înmatriculată în Guernsey și a fost declarată de către Guernsey Financial Services Commission ca fiind o schemă înregistrată de plasament colectiv de tip închis.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button