Going OutLife&Style

BGS oferă GRATUIT servicii de monitorizare și intervenție femeilor abuzate

poster_violenta_finalÎncepând cu data de 19 mai, BGS oferă GRATUIT servicii de monitorizare și intervenție femeilor abuzate, victime ale violenței domestice, care aleg „Viața fără violență”. Campania inițiată de BGS și sprijinită de Avon Campania Respectului are ca scop susținerea femeilor care se confruntă zilnic cu abuzul venit din partea partenerului de viață.

O treime din femeile din Uniunea Europeană au fost victime ale violenței domestice și/sau sexuale după împlinirea vârstei de 15 ani, arată un raport realizat în 2014  de Agenția pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene. România este clasată la mijlocul acestui clasament, 29% dintre femeile românce s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu această problemă.

Statisticile arată că în România o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare două zile o femeie moare în urma bătăilor primite.

Sunt cifre alarmante ascunse în statistici, probleme reale cu care se confruntă româncele, și femeile din toată lumea, indiferent de pătura socială, de mediul în care trăiesc sau de situația financiară. Sunt vieți traumatizate atât fizic, cât și psihologic. De cele mai multe ori sunt povești ascunse între 4 pereți, știute de prietena cea mai bună și simțite de copii, martorii neputinței mamei, a celei care le-a dat viață.

Ce faci când mâna care ar trebui să te mângâie te lovește, când sufletul tău pereche devine altcineva, când acasă nu mai înseamnă acasă? ”Alege viața fără violență!”

BGS sprijină femeile care aleg o viață fără violență și vor să înceapă o nouă etapă, prin oferirea de monitorizare și intervenție gratuită. Campania se adresează femeilor din orașele: București, Ploiești, Câmpina, Deva, Timișoara, Galați, Brăila, Bistrița. Toate informațiile necesare femeilor care vor să beneficieze de acest serviciu se găsesc pe site-ul companiei: www.bgs.ro.

Documente necesare:

–  copie Carte de Identitate

– certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează de AVON – telefon la *2866 (linie gratuită) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro

– dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea părților

– adeverință de la Asociația de Proprietari din care să rezulte cine locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat de BGS, adeverința se va reînnoi o dată la 3 luni

– în situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

Related Articles

12 Comments

 1. Foarte frumoasa initiativa, dar BGS ar trebui intai sa invete proprii angajati sa nu mai agreseze femeile in parcul Hereastrau. Pe scurt: Sotia si mama au iesit in parc cu copiii (2 ani si jumatate si 1 an si 4 luni). La un moment dat baietelul de 2 ani a cerut sa faca pipi. Fiind copil mic si neputand sa se tina pana la o toaleta publica, bunica l-a pus sa faca pipi langa un pom. Un angajat BGS a avut o reactie foarte violenta (din fericire doar violenta verbala) ca de ce copilul face pipi langa un pom. Vi se pare corecta aceasta reactie? Cum poti sa faci un copil de 2 ani si jumatate sa inteleaga ca trebuia sa se tina din facut pipi inca vreo cateva minute?? Ce mare crima a fost ca un copil mic face pipi langa un pom??

  Numai bine!

  1. Poate ati numarat eronat anii “puiului”si avea mult mai mult. La 2 ani si 1/2 este inca purator de pampers. Asta nu scuza atitudinea angajatului. Din nefericire sunt si multi ciobani ramasi fara servici care isi fac veacul ca security prin parcuri, asa numitii catelari !

 2. Nu mi se pare c-a fost vorba de agresare, ci mai mult i s-a reprosat ca parcurile nu sunt toalete pentru nimeni! Daca sotia Dvs. nu are grija sa-si duca copiii la toaleta din timp, nu e vina BGS-ului!
  Sunt sigura ca nu e prima data cand se intampla acest lucru in parc si mai mult ca sigura, ca si Dvs. ati folosit un copac pe post de toaleta pe motiv ”ca e urgenta”.
  Mi se pare lipsa de bun simt si cei 7 ani de acasa va lipsesc cu desavarsire si acesta este modelul ce-l vor urma si copiii Dvs.!
  Si daca va deranjeaza si mesajul meu pe langa ”agresiunea” BGS, va rog sa luati seama ca si schimbatul unui tampon poate fi o urgenta de grad 0 si totusi n-ati intalnit o femeie/domnisoara care sa faca asta in parc, la copac sau in oricare dintre locurile publice, sub atenta supraveghere a mamei sale!
  O zi buna!

  Diana S.

   1. Domnisoara Diana nu are copii, hai sa fim noi toleranti, daca ea nu stie (inca) ce inseamna toleranta. Ii doresc sa aiba 2-3 baieti! :)

   2. Trebuie remarcata, totusi, toleranta fara animale. Care, spre deosebire de copiii de 2 ani, proaspat iesiti din scutece, folosesc respectuos toaleta din parc (fie ca e vorba de pipi sau de schimbarea tamponului). Doar sunt cel mai bun prieten al omului!

    Felicitari autorului pentru relatarea stirii! Felicitari si persoanelor implicate in sustinerea persoanelor victime ale violentei domestice!

  1. Facand o paralela cu mama “neglijenta” care nu-si duce copilul la toaleta in mod preventiv, schimbatul tamponului nu va fi niciodata o urgenta de gard 0 daca ai grija sa-l schimbi la timp. :)

  2. Se vede ca nu aveți copii … Pana și în Germania s-a acceptat faptul ca o situație de urgenta ca aceasta descrisă mai sus este acceptata indiferent de conjunctură. În concluzie încetați cu sfaturile legate de educația părinților și rezilvati-va frustrările de domnișoară la 60 de ani. Nu își risca nimeni sănătatea copiilor pentru niște violențe verbale. Oricum cunosc managementul companiei BGS și sunt sigur ca nu a fost făcută cu intenție remarca la adresa părinților respectivi. Oricum felicitări BGS!!! NOTA 10 pentru inițiativa!

   1. Acesta este motivul pentru care veți lasă “averea” la caini. Cu așa o atitudine puteți trai liniștită intr-un lagăr !

 3. Grupul de intelectuali umaniști RFR ( Read Something Fucking Retard ) asigură protecție și asistență culturală, tuturor lucrătorilor BGS abuzați de incultură. Apelați la noi cu încredere. Oferim susținere și asistență culturală inclusiv patronilor dumneavoastră, la fel de retardați ca și voi ! Vă așteptăm cu drag !

  1. this guy deserves a beer! sunt “intr-un fel” baietii de la BGS, dar in definitiv asa e cand se strang laolalta porea multi barbati: iese ori gay, ori cu bataie si glume de cort…personal n-am avut probleme cu ei, au grija sa fie indeajuns de marlani incat sa nu vrei sa ii deranjezi. sau poate am interpretat eu gresit “mood”-ul lor…oricum ar fi, felicitari pentru campania asta, poate cumva depasim mai intai ideea ca e normal sa iti bati femeia, sau ideea ca e ok sa stai cu un cretin care te bate doar pentru ca ai un copil cu el sau pentru ca il iubesti…asta poate fi primul pas spre civilizatie, dar depinde foarte mult de cum e pus in aplicare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button