BusinessInvestitii

Axxess Capital a cumpărat pachetul majoritatar de acțiuni al Star Storage

star storage gadgetAxxess Capital, managerul de investiții al Emerging Europe Accession Fund (“EEAF”) anunță finalizarea unei tranzacții constând în achiziționarea pachetului majoritatar de acțiuni al Star Storage SA, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud.

Prin această tranzacție s-a făcut o injecție de capital de 5 milioane euro, prin care se urmărește creșterea capacităților de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicații cat și servicii de infrastructură, îmbunătățirea operațiunilor și adoptarea de noi segmente de piață și zone geografice, extinderea IP si activelor sale în tehnologii emergente.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital

“Investiția Emerging Europe Accession Fund în Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltării afacerilor companiei. Noi credem în perspectivele pe termen lung pentru serviciile și soluțiile de management al informațiilor și ne așteptăm la o creștere de două cifre a pieței în următorii ani. În același timp, suntem nerăbdători să lucrăm direct cu fondatorul companiei și capabila echipă de management pentru a dezvolta în continuare compania. Suntem optimiști că experiența noastră de 15 ani în dezvoltarea afacerilor financiare, industriale și de servicii din România și Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-și accelera creșterea, a-și consolida poziția de lider de piață și a-și crește prezența internațională.”   

Star Storage a fost înființată de către Cătălin Păunescu în anul 2000 și a reușit să construiască în această perioadă un portofoliu solid de soluții si servicii în domeniul managementului informațiilor acoperind o gama larga de la produse software proprii la soluții avansate dezvoltate folosind platforme globale de top și servicii cloud.

Cătălin Păunescu, fondator și CEO al Star Storage

“Investiția Emerging Europe Accession Fund în Star Storage a fost elementul necesar pentru a extinde prezența noastră pe plan internațional și a beneficia complet de valoarea pe care am creat-o în ultimii ani. Avem o echipă extraordinară, am investit foarte mult timp și foarte multă pasiune și am reușit să dezvoltăm produse software într-adevăr valoroase și un portofoliu de servicii de cloud complet, deja de succes la nivel național și internațional.”

Star Storage este o companie românească de servicii de tehnologia informației cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro și cu mai mult de 400 de angajați. Compania, poziționată ca lider al industriei românești, deservește o bază mare de clienți, oferind soluții de stocare, arhivare și management al informațiilor în România și Republica Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button