BusinessGadgetStartup

Aviz tinerilor români! A patra clasă de antreprenori tech se pregăteşte de start în cadrul Mozilla WebFWD!

webfwd1La aproape doi ani de la demararea programului Mozilla WebFWD, un accelerator de startup-uri fondat de gigantul web Mozilla, o nouă echipă de tineri antreprenori se pregăteşte pentru un curs intensiv de trei luni de traininguri şi întâlniri cu cei mai tari oameni din industria tech.

Până în acest moment, trei grupe de tineri, adică peste 25 de echipe au avut ocazia să îşi desăvârşească cunoştinţele despre afaceri, să ia contact cu mentori şi să găsească finanţare pentru businessurile lor în cadrul acestui program.

Aplicaţiile pentru cea de-a patra clasă au început în luna aprilie a acestui an şi le-au adus organizatorilor peste 100 de aplicanţi din întreaga lume.  Printre cei admişi în noua rundă a programului, se numără tineri care au businessuri în domeniul ştiinţei, aplicaţiilor mobile, cloud services, educaţie sau administraţie publică şi sunt din Italia, Franţa, Marea Britanie, SUA sau Hong Kong.

Recent, Gameleon, un startup românesc fondat de Victor Popescu, s-a numărat printre absolvenţii acceleratorului. Compania, care dezvoltă o platformă web care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și crea propriu browser de jocuri fără a avea vreun fel de experiență în programare, a fost singura echipă românească admisă până în prezent în cadrul acestui program.

Echipele selectate de Mozilla au acces gratuit la programul incubatorului şi posibilitatea de a accesa finanţare. „WebFWD își propune să sprijine pe cei ce doresc să pornească o afacere pe parcursul a trei luni de instruire. Acesta constă în cursuri de pregătire săptămânale, sesiuni și exerciții, întâlniri cu experții din industrie și ghidare continuă de la cei mai buni specialiști ai lumii. După absolvirea programului, echipele pot să se califice pentru o finanțare din partea Mozilla”, spunea în cadrul evenimentul How to Web (desfășurat în toamna anului trecut la București) Diane Bisgeier, program manager în cadrul Mozilla Web FWD.

Lansat în 2011, programul dezvoltat de Mozilla le oferă celor care construiesc tehnologii uneltele necesare pentru a-şi pune la punct afacerea. Ce aşteaptă în schimb? Ca antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea tehnologiilor şi să dea înapoi comunităţii din cunoştiinţele pe care le acumulează. Potrivit managerului, primele proiecte participante au benefiat deja de runde de finanţări în valoare totală de circa 400.000 de dolari din partea unor instituţii financiare.

Care sunt startup-urile admise în a patra grupă a Mozilla WebFWD:

  • Clay.io (Austin, Texas, SUA) – o platformă pentru jocuri în format HTML5
  • CozyCloud (Paris, Franţa) –  personal cloud server
  • Hyperaudio (Providence, Rhode Island SUA+ Florenţa, Italia) – aplicaţie pentru editarea video şi audio.
  • Multiplay.io (Londra, Marea Britanie) – jocuri multiplayer 3D pentru iOS, Android, WP8 şi web.
  • Navvid (Providence, Rhode Island SUA)  – aplicaţie web pentru crearea filmelor, documentarelor interactive
  • PLOM.IO (Princeton, New Jersey & New York SUA, Paris, Franţa, Londra, Marea Britanie)  – companie open-source, online din domeniul ştiinţific
  • PredictionIO (Londra, Marea Britanie, Hong Kong şi San Francisco, SUA) – aplicaţii open pentru developerii software
  • ViziCities (Londra şi Bournemouth, Marea Britanie) – aplicaţii 3D ale oraşelor pe calculator
  • Webshell.io (Paris, Franţa) – platformă pentru developeri, open source

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button