Business

Aplicație Avira pentru securizarea gadgeturilor cu Android disponibilă în Google Play Store

securitateCreșterea comerțului online prin intermediul dispozitivelor mobile și dorința tot mai presantă de a păstra în siguranță datele utilizatorilor au determinat Avira, companie expertă în securitate informatică, să dezvolte trei noi funcționalități pentru aplicația sa premium Avira Antivirus Security Pro.

Noile funcționalități, dezvoltate în Silicon Valley de către echipa Avira specializată în securitatea dispozitivelor mobile, sunt disponibile începând cu data de 1 aprilie 2014, prin Google Play Store, tuturor utilizatorilor de smartphones și tablete cu sistem de operare Android.

Avira Android Security, la baza căreia stă multi-premiatul motor antivirus Avira, verifică automat dispozitivul mobil al utilizatorului pentru a găsi viruși, spyware, troieni sau alte tipuri de malware. Utilizatorii pot alege totodată să blocheze apelurile sau mesajele text de la contactele ce îi deranjează.

În plus, accesând portalul my.avira.com utilizatorii pot localiza pe hartă, de la distanță, propriul dispozitiv mobil (via GPS, WiFi sau semnal GSM), îl pot determina să “țipe” în cazul în care este pierdut ori rătăcit (chiar și dacă soneria este oprită). De asemenea, prin my.avira.com, utilizatorul poate bloca de la distanță telefonul sau tableta și chiar poate șterge datele în caz de furt.

Aplicația Avira Android Security funcționează pe orice telefon cu versiuni începând de la Android 2.2 (Froyo) și pe orice tabletă cu minimum Android 4.0 (Jelly Bean).

“Avira este foarte hotărată să ajute utilizatorii să își securizeze cât mai bine dispozitivele mobile și datele personale, mai ales în contextul creșterii numărului problemelor de securitate identificate în cazul sistemului de operare Android,” spune Leon Crutchley, mobile products manager pentru Avira.

Upgrade-uri Android Premium

Utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android au acum la dispoziție următoarele trei funcții premium pentru aplicația Avira Antivirus Security Pro:

  • Navighează în siguranță – Site-urile nesigure și care pot infecta telefoanele și tabletele cu sistem de operare Android sunt blocate utilizând o tehnologie puternică de monitorizare a URL-urilor în timp real, astfel încât utilizatorii să nu fie păcăliți de atacuri de tip phishing sau alte încercări ale infractorilor online.
  • Update-uri în fiecare oră –  Telefoanele și tabletele cu sistem de operare Android pot deveni vulnerabile imediat după aparitia unui malware. Avira va asigura protecția echipamentelor prin update-uri foarte frecvente, astfel încât utilizatorii să știe că informațiile lor confidențiale sunt tot timpul în siguranță.
  • Acces la suport rapid – În cazul în care un utilizator întâmpină o anumită problemă, experții din echipa Avira sunt doar la un click distanță.

“Este știut că multe atacuri malware ajung la utilizatori prin intermediul browserelor, nu doar prin aplicații nesigure și este inacceptabil ca echipamentele acestora să fie expuse când userul doar navighează pe Internet, lucrează sau se joacă pe propriul telefon sau tabletă cu Android”, explica  Crutchley. “De aceea, la Avira ne dorim să oferim utilizatorilor noștri protecție oriunde s-ar afla, printr-o aplicație premium care să le ofere securitate atât în browser cât și în oricare alte aplicație instalată pe telefonul mobil sau pe tabletă”.

Avira Antivirus Security Pro este disponibilă pentru dispozitivele cu cel puțin Android 2.2, și este localizată în prezent în limbile engleză, germană, italiană, franceza, spaniola, japoneză și coreeană.

Avira, al doilea producător mondial de soluții antivirus, ca si cotă de piață, protejează prin intermediul aplicațiilor sale peste 100 de milioane de clienți individuali și companii mici la nivel mondial.

Avira oferă protecție IT pentru computere, smartphone-uri, servere și rețele, atât sub formă de software tradițional, cât și sub formă de servicii în cloud.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button