Parenting

Analiştii Saxo Bank despre trimestrul trei din 2013: așteptându-l pe Godot

Experții Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, se așteaptă ca al treilea trimestru al acestui an să fie bun pentru asseturi. Totodată, ei sunt de părere că această perioadă poate fi un moment de cotitură, marcând atât sfârșitul perioadei de “easy money”, cât și renunțarea treptată la infuziile monetare.

Godot-ul pe care îl așteaptă Saxo Bank este apelul de deșteptare – reformele atât de necesare pentru a readuce economia la ritmul de creștere dorit.

“Trimestrul acesta am putea vedea piața de acțiuni crescând mai mult, împinsă de băncile centrale și de politicienii care doresc cu orice preț să întârzie reformele autentice”, spun specialiştii Saxo. Cifrele nu foarte bune legate de creșterea economică din SUA și Europa, deși descurajante pentru economie, sunt perfecte pentru creșterea de pe equity market, pentru că ține apelul de deșteptare în așteptare.

Analiștii Saxo Bank sunt de părere că, pentru un reviriment real al economiei, întreprinderilor mici și mijlocii – care susțin 80% din economie – trebuie să li se permită, prin împrumuturi și legislație, să inoveze și să creeze locuri de muncă.

Evenimentul cheie al acestui trimestru va fi reprezentat de alegerile din Germania, la 22 septembrie. “Abia după acest moment vom vedea parlamentul și noul guvern german mai determinate să schimbe politica Germaniei în Uniunea Europeană. Acum, Europa este supraîncărcată cu bănci subcapitalizate, o problemă care trebuie rezolvată înainte ca haosul de pe piața de creditare să se reinstaleze pe bătrânul continent”, completează oficialii Saxo Bank.

Astfel, Saxo Bank anticipează o scădere semnificativă a turației motoarelor UE în al patrulea trimestru 2013, cu mai multe evenimente greu de controlat la orizont: incapabilitatea Greciei de a se conforma solicitărilor Troicii, instabilitatea politică a Portugaliei, recesiunea din Irlanda, încăpățânarea Italiei și Franței de a se opune oricărei reforme și, nu în ultimul rând, scandalul politic din Spania.

“Europa nu mai poate fugi de reforme și va trebui să înceteze foarte curând prefăcătoria. Următorul trimestrul sună promițător pentru asseturi, dar suntem de părere că următorul vârf al ciclului economic și al asseturilor nu va veni înainte de 2017, așa că să ne bucurăm cât mai putem. Dacă începutul sfârșitului infuziilor monetare vine cu adevărat în acest trimestru, există posibilitatea ca în 2014 – anul în care vine nota de plată – să avem un nivel scăzut record al dobânzilor”, afirmă Steen Jakobsen, economist șef la Saxo Bank.

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button