ParentingTravel

Alertă pentru turiştii care se gândesc să viziteze China: 10 provincii au raportat cazuri de gripă aviară

bird-flu-2Provincia Hunan a devenit ieri a zecea zonă în care autorităţile chineze au declarat nivel 2 de alertă pentru călători după ce virusul H7N9, de gripă aviară, a fost depistat, consemnează Forbes.com. Potrivit jurnaliştilor americani, celelalte şapte provincii în care s-a confirmat încă de săptămâna trecută prezenţa virusului de gripă aviară sunt Jiangsu, Henan, Zhejiang, Anhui, Shandong, Fujian şi Jiangxi. Shanghai şi Beijing sunt oraşele în care s-a declarat alerta.

Alerta de gradul 2 semnifică faptul că vizitatorii trebuie să fie conştienţi de locul unde se află şi să ia o serie de măsuri de igienă extra, mai ales dacă călătoresc în zone cu risc ridicat de infecţie.

Agenţiile de presă chineze au prezentat informaţii conform cărora numărul îmbolnăvirilor cu gripă aviară a crescut duminică cu cinci cazuri, provinciile Zhejiang, Shandong, Jiangxi  şi Fujian fiind cele care au raportat îmbolnăviri. Până sâmbătă seara, 120 de cazuri fuseseră raportate, jurnaliştii de la Shanghai Daily publicând faptul că numărul morţilor a ajuns la 23 de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii comentează faptul că decesele au survenit în cazul celor care au avut contact direct cu găinile bolnave, transferul virusului de la om la om fiind ocazional.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button