GadgetTrends

Ai smartphone? 85 de minute/zi stai pe rețelele de socializare – studiu

samsung appÎn 2012 s-au înregistrat 1,2 miliarde de abonamente pentru smartphone-uri, iar în 2018 este preconizat că vor exista 4,5 miliarde de abonamente, potrivit Ericsson Mobility Report. Volumul de trafic de date s-a dublat între trimestrul I al anului 2012 și trimestrul I al anului 2013, și este preconizat că va crește de 12 ori până în 2018. Totodata, traficul de date video crește cu 60% anual, datorită vitezelor mai mari de transfer, iar 60% din populația lumii va beneficia de acoperire LTE până în 2018.

Noua ediție a studiului anual despre mobilitate comandat de Ericsson arată că traficul de date mobile va continua să crească exponențial, datorită consumului de date video. Traficul general de date mobile va crește de 12 ori până la sfârșitul anului 2018. Creșterea este generată de cantitatea tot mai mare de conținut video, dar și de viteze de transfer îmbunătățite datorită optimizării rețelelor HSPA și apariției LTE.

Serviciile LTE vor fi disponibile pentru 60% din populația lumii până în anul 2018. Ne așteptăm ca abonamentele pentru LTE să depășească cifra de 1 miliard în 2017, datorită apariției dispozitivelor capabile să susțină această tehnologie, dar și a cererii crescute pentru servicii de video. În plus, odată cu optimizarea rețelelor WCDMA/HSPA, vitezele de transfer și experiența utilizatorului final s-au îmbunătățit”

Douglas Gilstrap, Senior Vice President and Head of Strategy, Ericsson

acoperire

Procentajul populației acoperite de rețelele telecom, 2012-2018

Consumul de video reprezintă cel mai mare segment de trafic de date dintr-o rețea și se preconizează că va crește anual cu 60%, până la sfârșitul anului 2018. Consumul de date video ajunge, în unele rețele, la 2.6GB/abonament. Deși consumul de date video este foarte popular, utilizatorii au tendința de a-și petrece majoritatea timpului pe aplicații care consumă un volum mare de date. De asemenea, o medie de 85 de minute pe zi sunt alocate rețelelor sociale.

Jumătate din vânzările de telefoane mobile din trimestrul I al anului 2013 au fost acoperite de smartphone-uri, spre deosebire de anul 2012, când acestea au acoperit doar 40%. Numărul total de abonamente la serviciile de telefonie mobilă au crescut în decurs de un an cu 8% la nivel global. Dintre acestea, abonamentele pe rețele WCDMA/HSPA au crescut cu 60 de milioane, cele pe GSM/EDGE cu 30 de milioane, iar abonamentele pe LTE cu aproximativ 20 de milioane. Abonamentele la serviciile de broadband mobil au crescut cu 45% în 2013 față de 2012, atingând cifra de 1,7 miliarde.

Raportul de mobilitate prezintă și conceptul de „app coverage” (acoperire pentru aplicațiile mobile) – adăugând la definiția acoperirii pentru voce și posibilitatea utilizatorilor de a-și accesa și folosi ușor aplicațiile mobile. În plus, se explică modul în care performanțele diferitelor rețele pot avea efecte relevante pentru utilizatorul final.

În această ediție a studiului de mobilitate se analizează și raportul dintre performanța rețelei și gradul de loialitate al consumatorului. Performanța rețelei este principalul motor pentru loialitatea abonaților la serviciile de telefonie mobilă, urmată imediat de oferirea celui mai bun raport preț-servicii. Alte secțiuni din raport explică efectele semnalului smartphone-urilor asupra traficului de date, analizează consumul de date în roaming și identifică oportunități pentru operatori de a genera noi surse de venit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button