BusinessInvestitii

AdePlast a finalizat fabrica de vopsele de la Ploiești, investiție de 3,2 mil euro

adeplast ploiestiAdePlast a pornit fabrica de vopsele și tencuieli decorative de pe platforma industrială Ploiești. Cu această investiție, care se ridică la 3,2 miloane de euro, compania AdePlast finalizează programul investitional de dezvoltare de peste 23 de milioane de euro demarat anul trecut.

barbutAm construit fabrica de vopsele și tencuieli decorative de la Ploieşti în aproape 9 luni, adică un timp record pentru o asemenea dezvoltare industrială. Am finalizat cu succes, la termenele programate, toate investiţiile pe care ni le-am propus pentru acest an și, mai important,  suntem în grafic cu obiectivele de business, la mijlocul anului având o creştere de 31% faţă de anul trecut. Vom demonstra şi în acest an ce înseamnă un business cu adevărat de succes în varianta 100% românească”

Marcel Bărbuţ CEO AdePlast

Capacitatea de producţie a fabricii de la Ploieşti este de 50.000 tone pe an, în trei schimburi, egală cu cea de la Oradea. “La Ploieşti vom produce vopsele, tencuieli decorative şi amorse, având în pregătire şi o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă. În momentul de față Divizia de Vopsele a atins 9 procente din business-ul total al companiei, în cursul lunii iunie atingând nivelul de vânzări pe care l-am realizat în tot anul 2012.

Obiectivul strategic pe care ni l-am propus pe zona de vopsele este să livrăm cel mai bun raport calitate/preț din piață pe toate segmentele de piață economic, medium, premium și profesional. Ne aflăm în grafic cu obiectivul nostru de a deveni un jucător foarte important şi pe piaţa de vopsele”, declară Bogdan Pîrvu, manager Divizia de Vopsele AdePlast.

“Fabrica de vopsea de la Ploiești va alimenta inclusiv exportul către Moldova, Ucraina, Bulgaria și țările arabe. Luna trecută am deschis piaţa din Bulgaria, o piaţă consolidată pe zona de vopsea, iar de atunci comenzile au început să aibă o constanţă” precizează Bogdan Pîrvu.

Cele mai noi branduri de vopsea AdePlast sunt Sauber (economic), Aeria cu Porus X (premium). Odată cu lansarea fabricii din Ploiesti, AdePlast pune pe piață o gamă nouă, revoluționară, pe segmentul medium: Silber, cu produsele Silber Eine Hand și Sileber Grund Weiss. Alături de aceste branduri noi există şi cele consacrate ale AdePlast, care au piaţa lor bine configurată.

În luna martie AdePlast a anunțat preluarea operațiunilor Düfa pentru piața din România și Bulgaria. “Cu Düfa funcţionăm pe un canal distinct de distributie. Aici avem brandurile bazate pe tehnologie germană cum sunt Dufa SuperWiess, WandWeiss şi WandFarbe si altele binecunoscute, care au o dezvoltare complementară cu produsele AdePlast, acestea fiind construite cu tehnologie şi inovaţie AdePlast”, precizează  Bogan Pîrvu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button