Trends

A doua ediție a Academiei Lime „First Ride” a fost dedicată doamnelor si domnișoarelor 

Peste 200 de utilizatori au participat la evenimentul „First Ride – Lime Like a Lady”, eveniment organizat pe 15 august în grădina ParkLake din București.

A fost a doua ediție a Academiei Lime „First Ride” organizată în capitală și prima ediție dedicată doamnelor și domnișoarelor. Acestea au experimentat alături de echipa Lime o modalitate alternativă de transport care este tot mai populară în marile orașe. În același timp, participantele au primit sfaturi și informații referitoare la siguranța în trafic, la folosirea și parcarea responsabilă a trotinetelor.

Comunitatea Lime crește în fiecare zi și este tot mai diversă. Prin intermediul evenimentelor „First Ride” ne-am propus să ne educăm constant utilizatorii cu privire la avantajele, la siguranţă și la responsabilitatea în trafic. Pentru că am observat interes crescut din partea femeilor care folosesc deja trotinetele sau își doresc să încerce acest mijloc de transport am dedicat exclusiv lor această ediție. Trotinetele electrice sunt folosite de către femei pentru că oferă o călătorie plăcută și eficientă prin oraș, se “asortează” cu aproape orice ținută, asigură mai puțină poluare și mai puțin timp pierdut în trafic. În același timp, doamnele înțeleg că folosirea lor înseamnă și multă responsabilitate în trafic și spirit civic. Ne-am bucurat să vedem interes real din partea celor care au participat la eveniment și vom continua aceste evenimente pentru a ajunge la cât mai multe categorii de utilizatori,” a comentat Luca Mateescu, Manager Operațional Lime România.

În cadrul celei de-a doua ediții Academia Lime „First Ride”, echipa Lime a interacționat cu utilizatorii, fiindu-le prezentate noţiuni de bază despre deplasarea în siguranţă pe trotinetă, parcarea corectă și responsabilă și, nu în ultimul rând, utilizarea în mod corect a aplicației Lime. Adresate comunităţii utilizatorilor, Academiile „First Ride” sunt evenimente de referinţă în contextul campaniei educaţionale globale Lime privind siguranţa, urmând să fie planificate şi alte astfel de întâlniri.

Participanţii au avut ocazia să afle informații utile despre practicile de deplasare în siguranţă, oprire, parcare, manevrarea trotinetei şi, în acelaşi timp, au putut să își îmbunătățească timp de o jumătate de oră abilităţile de a conduce trotineta pe un traseu de antrenament special amenajat.

Peste 50 de participante au semnat angajamentul „Respect the Ride” şi au primit o cască de protecție Lime și un voucher pentru o călătorie gratuită prin oraş.

Lime încurajează utilizatorii să poarte cască de protecție de fiecare dată când sunt în trafic, siguranţa şi confortul utilizatorilor fiind principala prioritare pentru companie.

Angajamentul Lime privind siguranţa

Siguranţa utilizatorilor și protejarea mediului înconjurător sunt principalele priorități pentru Lime. Echipele noastre lucrează neîncetat pe teren, astfel încât Lime să poată deservi cât mai bine comunităţile în care se află. Ne educăm constant utilizatorii cu privire la siguranţă şi la modul de parcare corect. Facem acest lucru atât prin intermediul aplicaţiei, cât şi prin campanii şi evenimente educaţionale globale privind siguranţa, cum ar fi Festivalurile “First Ride” şi Academiile „First Ride”. O parte importantă a campaniilor educaţionale privind siguranţa constă în încurajarea utilizatorilor să adopte practici de deplasare sigure şi responsabile și să contribuie la garantarea siguranţei rutiere pentru toţi participanții.

Angajamentul “Respect the Ride” vizează:

  • Deplasarea în mod responsabil în orice moment
  • Utilizarea trotinetelor în termenii legali specifici fiecărei zone/țări
  • Evitarea parcării pe trotuare, în zonele pietonale, rampe de serviciu şi staţii de autobuz/tranzit
  • Parcarea adecvată, preferabil între copaci sau în zonele de parcare amenajate pentru trotinete/biciclete
  • Utilizarea căştii de protecție în timpul călătoriei şi purtarea hainelor/accesoriilor reflectorizante pe timp de noapte
  • Respectarea tuturor regulilor de trafic şi a limitelor de viteză
  • Conștientizarea prezenței partenerilor de trafic: automobile, pietoni, alți utilizatori de servicii de mobilitate urbană

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button