Parenting

4 ani de activitate Ateliere Fără Frontiere: un nou sediu şi proiecte de viitor

imagesAteliere Fără Frontiere sărbătoreşte în această săptămână 4 ani de activitate. Cu această ocazie asociaţia inaugurează noul sediu al atelierului din Șoseaua Olteniței.

În cadrul evenimentului, Ateliere Fără Frontiere îşi va prezenta rezultatele din cei 4 ani de activitate, dar mai ales realizările din 2012, un an de creștere sustenabilă pentru asociație. Astfel, în 2012 a crescut rata colectărilor de echipamente IT uzate până la nivelul de 100 de tone, iar în această activitate au fost implicate 27 de persoane aflate în mare dificultate. Acestea au fost angajate de Ateliere Fără Frontiere prin intermediul unui proces de inserție socio-profesională.

88% din echipamentele recondiționate au fost oferite către proiecte educaționale prin programul de donații Assoclic, dar și prin alte programe de solidaritate digitală dezvoltate împreună cu alte companii. Numai în 2012 au fost donate 1501 de calculatoare complete ce au ajutat la înfiițarea a peste 230 de laboratoare IT. Prin intermediul acestora se oferă acces la internet ori cursuri de utilizare a calculatorului pentru beneficiari ce altfel nu ar avea acces la echipamente informatice.

,,În ciuda unei perioade economice dificile, în 2012 AFF a reușit creșterea semnificativă a activității economice cu 37% față de 2011, iar acest lucru ne-a permis să continuăm activitatea în termeni optimi. Am început anul 2013 cu mutarea atelierului într-un spațiu aproape de două ori mai mare, de 840 mp, în parcul industrial INTEC, în zona Piaţa Sudului. Am simțit nevoia de a mări spațiul de producție pentru a face față creșterii cantității de DEEE-uri colectate, dezvoltării și diversificării activitățiilor, odată cu începerea atelierului de confecții „Remesh” și lansarea de activități de prestări servicii.”

Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere

Activitatea Ateliere Fără Frontiere este posibilă și cu ajutorul unor parteneri strategici precum Apa-Nova București ce s-a implicat în fiecare an la toate nivelurile de activitate, de la suportul financiar consistent, oferirea către asociație a tuturor deșeurilor de echipamente IT&C, dar și prin angajarea de persoane ce au parcurs procesul de inserție al Ateliere Fără Frontiere. Tot prin intermediul acestei companii, asociația a dezvoltat un parteneriat la nivel internațional și cu Fundația Veolia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button