BusinessCompanii

3M Romania se relanseaza in mediul online

premiaza inovatia 3MCompania 3M România, Divizia Siguranță Personală prezintă o versiune optimizată și modernă a platformei online de soluții din aria de siguranță ocupațională, www.SigurantaPersonala.ro.

Într-un mediu aflat în continuă schimbare și transformare, constanta cea mai importantă o reprezintă siguranța personală, atât în cadrul locului de muncă cât și în viața privată. Pornind de la această constantă și beneficiind de investiții inspirate, atât în oameni cât și în tehnologie,  compania 3M se dedică continuu protejării sănătății și siguranței angajaților din toate ramurile industriale şi din toate mediile de activitate.

Noua versiune a platformei online de soluții inovatoare din aria de siguranță ocupațională, www.SigurantaPersonala.ro, oferită de 3M România, vine în întâmpinarea clientului și vizitatorului oferind o experiență web rapidă și atractivă. Cu o interfață mai prietenoasă și mai accesibilă, facilitând o navigare rapidă și eficientă prin gamele largi de produse 3M, platforma ajută clienții să identifice soluțiile optime din aria de siguranță, conform nevoilor și solicitărilor existente.

Noua structură a website-ului permite atât accesarea catalogului integral de produse online cât și vizualizarea echipamentelor 3M în funcție de industrie și categorie de produs.

Produsele și serviciile disponibile pe website acoperă următoarele arii: sănătate, siguranță, securitate și protecție personală, siguranța traficului și grafică comercială, electronică și energie, industria auto, navală și aeronautică, producție industrială, birotică și papetărie și soluții pentru acasă.

Din aria de siguranță, securitate și protecție personală, platforma oferă game variate de echipamente individuale de protecție, furnizând soluții personalizate, în funcție de cerințele clientului: echipamente de protecție respiratorie, protecție auditivă, protecția ochilor, echipamente pentru siguranță la sudură 3M Speedglas, aparatură de detecție a zgomotului, căști de protecție și viziere, combinezoane de protecție și sisteme de comunicații 3M PeltorTM (căşti de comunicaţie pentru utilizare în medii periculoase şi cu zgomote puternice).

Inovația continuă este motorul 3M, care funcționează cu succes în peste 65 de sedii în întreaga lume. Comparativ cu alte subsidiare, deschise acum 60-70 de ani, sucursala din România este relativ tânără, 15 ani de existență, dar are potențial mare de creștere, datorită volumelor mari de vânzări. Pentru anul în curs, compania are ca target creșterea afacerilor cu cel puțin 10-15%.

Conform statisticilor furnizate de Inspecția Muncii, în 2011 au avut loc 3861 de accidentări la locul de muncă.  În 248 de cazuri, accidentele s-au soldat cu moartea angajaților. Potrivit studiului întocmit în 2011 pentru Agenția Europeană pentru Siguranță și Sănătate la Locul de Muncă  (EU-OSHA), aproape jumătate dintre românii intervievați au declarat că nu sunt informați cu privire la riscurile și siguranța la locul de muncă.

Un risc ridicat de accidente aduce cu sine angajați tensionați, fapt ce afectează în mod direct performanța și motivația la locul de muncă.  Lipsa informării de profil sporește riscurile profesionale. Aflați în necunoștință de cauză, angajații nu vor folosi echipamente de protecție corespunzătoare, context cu repercusiuni grave asupra sănătății, precum numeroase afecțiuni minore sau chiar boli grave, cauzatoare de moarte.

Un pas important pentru prevenirea și stoparea acestui fenomen îl reprezintă conștientizarea pericolelor ocupaționale în rândul angajaților, prin acțiuni concrete demarate de către angajatori. Pornind de la această premisă, divizia 3M Siguranță Personală se implică constant și susținut în educarea pieței prin organizarea a numeroase seminarii de profil. De asemenea, compania desfășoară cursuri speciale în școlile profesionale, în vederea pregătirii viitorilor angajați din multiple industrii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button