BusinessCompanii

3M România lansează “Premiază Inovația”, o campanie pentru susținerea inventatorilor români

După 15 ani de prezență în România, compania 3M lansează campania “Premiază Inovația” , care se dorește a fi cel mai ambițios program de susținere, promovare și premiere a inventicii românești.

Anual, sute de inventatori și oameni de știință români din toate domeniile se înscriu în concursurile de inventică de pe întreg globul, pentru a demonstra valoarea “minții” românești. Inventatori români de excepție umplu vitrine cu medalii obținute la aceste concursuri. Invențiile lor salvează vieți, modifică destine, îmbunătățesc performanțele unor afaceri, transformă oameni și instituții. În aceste condiții, 3M România a decis să lanseze o campanie pentru susținerea inventatorilor români.

Inovația continuă este esența 3M. Puțină lume știe că inovațiile 3M, de-a lungul a peste 100 de ani, au contribuit la succesul multor afaceri, au sporit confortul în căminele noastre si au îmbunătățit viața a milioane de oameni din întreaga lume. Astfel, conducerea autoturismului pe timpul nopții a devenit mai ușoară, clădirile mai sigure iar produsele electronice mai economice și mai puțin dăunătoare pentru mediu. 3M a contribuit chiar și la realizarea primului pas pe lună. Suntem în fața unui efort de anvergură care presupune implicarea tuturor actorilor și vectorilor sociali care dezvoltă și susțin inventica românească: studenți, profesori, mediu academic, cercetători, mass media, autorități, mediul de afaceri.”

Catalin Velescu, director general al 3M Romania.

Campania începe prin lansarea unei “wikinnovation”: o enciclopedie online de prezentare, promovare și studiere a celor mai importanți inventatori români contemporani. De altfel, acest portal enciclopedic va fi platforma principală de comunicare în campania 3M. Utilizatorii vor putea să “scrie istorie” în timp real, votându-i pe inventatori, scriindu-le mesaje, studiindu-le munca. (www.premiileinovatiei.ro)

Porivit lui Velescu, Premiaza Inovatia este un proiect fără precedent prin amploarea și implicațiile sale. Inventica și inventatorii români trebuie să fie cunoscuți marelui public, iar valorile care susțin știința și cercetarea românească au nevoie de mai multă promovare și de mai mult suport financiar. În acest sens, în noiembrie 2013 compania va organiza evenimentul “Premiile Inovației Românești”, o gală de excepție la care vor participa toți cei care cred în acest proiect, de la inventatorii înșiși, până la autorități, oameni de afaceri, reprezentanți ai presei, profesori și studenți.

Până la această gală, vor exista câteva evenimente locale desfășurate în universități prestigioase din Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și București, alese pentru istoria și tradiția lor în cercetare. Evenimentele au un caracter itinerant, prezentând deopotrivă invenții românești și internaționale, inventatori locali, odată cu tehnologiile 3M care ne îmbunătățesc în fiecare zi viața, de la banalele produse de bucătărie până la invenții revoluționare din sănătate, industria auto, energie sau siguranța traficului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button