Going OutLife&Style

“300: Ascensiunea unui Imperiu”, peste 200 de mil. dolari la 9 zile de la premieră

300ROAE-FP-0005După ce a cucerit box office-ul la nivel internaţional încă din weekend-ul de lansare, filmul 300: Ascensiunea unui Imperiu, o producţie Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures, a depăşit pragul de 200 de milioane de dolari sâmbătă, 15 martie, la doar nouă zile de la premieră. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Warner Bros. Pictures: Dan Fellman, Preşedinte al Distribuţiei Locale şi Veronika Kwan Vandenberg, Preşedinte al Distribuţiei Internaţionale.

Filmul, distribuit în cinematografele din România de MediaPro Distribution, a înregistrat încasări de 78,3 milioane de dolari la box office-ul american şi 158 de milioane de dolari la nivel internaţional, însumând până în prezent un total de 236,3 milioane de dolari.

300: Ascensiunea unui Imperiu a avut rezultate impresionante mai ales cu spectacolele programate în IMAX 3D, astfel, în America filmul a câştigat 11,3 milioane de dolari cu 342 de ecrane IMAX. La nivel internaţional, sălile de cinema IMAX au acumulat 9,4 miloane de dolari cu 182 de ecrane, ajungându-se la un total global de 20,6 milioane de dolari.

Odată cu acest anunţ, Fellman declara: „Îi felicit atât pe realizatorii cât şi pe actorii din film pentru că au creat o poveste plină de acţiune şi adrenalină care a readus în cinematografe fanii primei părţi, dar au reuşit să convingă şi un număr foarte mare de cinefili, inclusiv dintre cei care erau prea tineri să fi prins aventura eroilor de la Termopile pe marile ecrane. Cu recomandări foarte bune, în special pe reţelele de socializare, ne aşteptăm ca filmul să performeze şi în săptămânile următoare”.

 Kwan Vandenberg a continuat „Este un început foarte bun pentru 300: Ascensiunea unui Imperiu care a fost lansat simultan şi cu rezultate uimitoare în 58 de ţări. Drept dovadă, după weekend-ul de lansare, filmul a ocupat prima poziţie la box-office în principalele pieţe cinematografice ca: Regatul Unit, Mexic, Rusia, Germania, Italia, Spania, Coreea, Brazilia şi Australia, acţiunea ajungând şi în multe alte ţări, atât în varianta dublată cât şi subtitrată”.

300: Ascensiunea unui Imperiu, povestit în stilul vizual spectaculos al blockbusterului 300: Eroii de la Termopile, este un nou capitol din epopeea impresionantă, în care acţiunea se desfăşoară pe un nou câmp de luptă – marea.

Spectaculoasa acţiune prezintă confruntarea dintre generalul grec Temistocle şi forţele invadatoare ale Persiei, conduse de Artemisia, comandantul necruţător al flotei navale. În expansiunea sa, imperiul persan pare de neoprit sub conducerea regelui-zeu Xerxes. Ştiind că singura sa speranţă de a înfrânge armata inamică este de a uni întreaga Grecie, Temistocle conduce atacul care are să schimbe soarta naţiunii.

Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures prezintă 300: Ascensiunea unui Imperiu, o producţie Cruel & Unusual Films/Mark Canton/Gianni Nunnari. Din distribuţia filmului fac parte Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, Jack O’Connoll si Rodrigo Santoro.

Filmul a fost regizat de Noam Murro, după un scenariu scris de Zack Snyder şi Kurt Johnstad, bazat pe romanul grafic Xerxes, semnat de Frank Miller. Producătorii filmului sunt Gianni Nunnari, Mark Canton, Zack Snyder, Deborah Snyder şi Bernie Goldmann, iar Thomas Tull, Frank Miller, Stephen Jones, Craig J. Flores şi Jon Jashni sunt producători executivi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button