BusinessStartup

14 idei de afaceri din domeniul tehnologiei, câștigătoare la Startup Live Cluj-Napoca

Membrii juriului_De la stanga la dreapta -- Andrei Barabas, Victor Popescu, Robert Masic, Gabriel Coarna si Dragos AndronicTineri antreprenori din domeniul tehnologiei au dezvoltat 14 idei de afaceri în cadrul celei de-a doua ediții a Startup Live Cluj-Napoca. Evenimentul organizat de Transylvania Innovation Ventures, în parteneriat cu STARTeurope, a reunit dezvoltatori de aplicații, designeri, oameni de afaceri, investitori, și pasionați de inovație. Juriul a desemnat trei câștigători, și a oferit premii speciale echipelor merituoase.

Locul I a fost câștigat de echipa Coffee Code, formată din Raul Lukacs și Răzvan Moldovan. Veniți din Bistrița Năsăud, repectiv din Mureș, cei doi sunt colegi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Proiectul cu care au câștigat marele premiu este un joc online cu avioane, inspirat de varianta jucată în copilărie, pe caietele de matematică. Premiul a constat în două bilete la Pioneers Festival 2013 (Viena, Austria), un bilet la I T.A.K.E. Unconference, conturi Evernote Premium pentru un an, și spațiu de lucru timp de trei luni la Cluj Hub. De asemenea, Coffee Code a câștigat premiul special “Best Startup Team 2013” oferit de Barandi Solutions; premiul constă în oferirea de consultanță în realizarea unui MVP.

“Pentru noi, Startup Live Cluj-Napoca a fost o experiență incredibilă, din care am învățat multe. Am întâlnit persoane interesante din toate domeniile, iar sfaturile primite de la mentori au fost extrem de folositoare. Câștigarea acestui premiu este un pas important pentru noi; ideea și munca noastră au dat roade”, a declarat Raul Lukacs.

Câștigătorii locului al II-lea sunt Ana Bazga și Viorel Știrbu, cu proiectul “I Wake Up”, o aplicație care te ajută să câștigi pariul tău cu obiceiurile de dimineață. Premiul a constat în conturi Evernote Premium pentru 6 luni, și bilete la diferite conferințe naționale și locale (I T.A.K.E., Leadership Summit, Business Days, și la evenimentele organizate de Cluj Hub).

Locul al III-lea fost câștigat de SnailBox, proiect dezvoltat de echipa ZenCash (Istvan Hoka, Mircea Mare și Alex Popovici). Pornit de la o nevoie personală, proiectul propune o căsuță poștală cu servicii automate. Premiul constă în două bilete la TEDxCluj, și conturi Evernote Premium pentru 6 luni.

Echipa ThinSlices a câștigat o sesiune de mentorat din partea Diane Bisgeier, Program Manager la Mozilla WebFWD; proiectul dezvoltat pe parcursul evenimentului se numește Akepa, o soluție de mobile data pentru dezvoltatorii software.

Câștigătorii au fost desemnați de un juriu format din profesioniști în domeniul tehnologiei: Andrei Barabas (Co-Fondator și CEO, ShareYourCart); Dragoș Andronic (Co-Fondator și CEO, TxtFeedback); Gabriel Coarnă (Architect, Evernote Clearly); Robert Masic (Co-Fondator și CEO, Evozon); și Victor Popescu (Co-Fondator și CEO, Gameleon). Printre criteriile de evaluare s-au numărat: prezentare, inovație, tracțiune, echipă, piață, scalabilitate și fezabilitate.

“În ciuda dificultăților întâmpinate, în cele din urmă am reușit să creăm un eveniment de impact. Am avut parte de un weekend plin cu idei îndrăznețe, inovație, prezentări și multă muncă. Sunt convins că o parte din proiecte vor prinde viață și vor duce mai departe spiritul Startup Live”, a declarat Marius Mocian, Co-fondator Transylvania Innovation Ventures.

Pe parcursul evenimentului, au avut loc diferite prezentări: Gabriel Coarnă (Architect, Evernote Clearly) a vorbit despre competiția globală Evernote Devcup și programul Evernote Accelerator; Zoli Herczeg (BDM Applications, Microsoft) a vorbit despre BizSpark, programul Microsoft dedicat startup-urilor din domeniul software; Victor Popescu (Co-Fondator și CEO, Gameleon) a vorbit despre elementele importante în susținerea unui pitch.

Echipa de mentori a evenimentului a fost formată din tineri români care sunt implicați într-un startup, precum și profesioniști în domeniul tehnologiei; printre aceștia s-au numără: Anca Silaghi (Relationship Manager, Webdigital); Anca Rancea (Consultant PR, BBBC); Ciprian Mardare (Co-Fondator și CTO, nexi.me); Cosmin Mihaiu (Co-Fondator și CEO, MIRA Rehab); Gabriel Coarnă (Architect, Evernote Clearly); Horațiu Mocian (Fondator și CEO, SociaLook); Iulian Iuga (Fondator și CEO, Accesa); Roxana Avădănei (Consultant în marketing și PR, Evernote); Tudor Vlad (Fondator și CEO, KeenSkim); Victor Popescu (Fondator și CEO, Gameleon); și Zoli Herczeg (BDM Applications, Microsoft).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button