GadgetTablete

Zitec aduce revista “Harap Alb continuă” în online

Home ScreenÎncepând cu data de 15 iunie, cititorii comic book-ului românesc Harap Alb continuă vor putea să descarce gratuit din Apple Store şi de pe Google Play aplicaţia care le permite acestora să urmărească aventurile eroilor preferaţi.

Cei peste 73.000 de fani utilizatori de tablete ai revistei de benzi desenate Harap Alb continuă au un nou motiv de bucurie, întrucât Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a dezvoltat pentru aceştia aplicaţia Super Erou pentru iPad şi dispozitivele cu sistem de operare Android.

Zitec a investit la începutul acestui an în editura HAC!BD, care publică revista de benzi desenate Harap Alb continuă, ajungând să deţină 30% din aceasta. La momentul anunţului, producătorul românesc de aplicaţii miza pe dezvoltarea revistei de benzi desenate şi în spaţiul online, odată cu extinderea în zona de print.

În momentul de faţă, aplicaţia de iOS şi Android Super Erou pune la dispoziţia fanilor Harap Alb continuă primele patru numere ale revistei, care sunt inspirate de basmul lui Creangă. Al cincilea număr, care se va lansa pe data de 15 iunie, în cadrul Street Delivery, continuă povestea, însă sub viziunea exclusivă a creatorilor HAC”

Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator Zitec

Primul număr al revistei poate fi descărcat gratuit din Apple Store sau Google Play, urmând ca utilizatorii de tablete să plătească pentru fiecare din celelalte numere câte 4,9 lei, sistemul de plată fiind cel nativ, al platformelor de aplicaţii.

Obiectivul Harap Alb continuă pentru următoarea perioadă este acela de a lansa prin editura HAC!BD și alte titluri cu care să se lanseze şi pe piețe din străinătate.

Am intenţionat de la bun început să avem şi o versiune electronică a revistei HAC. Aşa am descoperit Zitec. De unde iniţial ar fi trebuit să lucrăm împreună pentru aplicaţia dedicată revistei, am ajuns să devenim parteneri. Am avut pretenţia ca în aplicaţie să existe aşa numita “navigaţie asistată”, găselniţă care aduce experienţa unui comic book mai aproape de animaţie. Cei de la Zitec au înţeles şi, astăzi, avem prima aplicaţie de acest gen din România”

Mihai Ionașcu, fondator Harap Alb continuă

Aplicaţia dezvoltată de echipa de programatori Zitec permite, pe lângă citirea comic book-ului în formatul original (de la prima la ultima pagină), navigarea asistată, prin intermediul căreia utilizatorii pot citi revista scenă cu scenă.

Totodată, aplicaţia oferă posibilitatea cititorului de a da share pe Facebook şi Twitter şi de a previzualiza primele cinci pagini din fiecare număr înainte de cumpărare.

Revista Harap Alb continuă apare o dată la două luni, în 10.000 de exemplare, și este distribuită în toată țara, însă poate fi achiziționată și online, la adresa www.harapalbcontinua.ro. La un preț de 4,9 lei per bucată, comic book-ul a fost lansat pentru prima oară în octombrie 2012.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button