Parenting

Zarafa, povestea primei girafe a Franței!

zarafaPreferata celor mici la Festivalului Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, ed. IV, Zarafa este o animație pentru întreaga familie, care dezbate, printre altele, problemele libertății animalelor și sclavagismului. Filmul francez de animație Zarafa, în regia lui Rémi Bezançon și Jean-Christophe Lie va rula, începând cu vineri, 10 mai, în următoarele săli de cinematograf: Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Odeon Cineplex (Cluj), Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MȚR.

Zarafa a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, în 2012, a fost nominalizat la Premiile Cesar și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea.

Cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori doar în Franța, Zarafa aduce pe marele ecrane o poveste captivantă care amintește de cele ale lui Jules Verne, într-o atmosferă de film clasic Disney, emoționantă, plină de aventuri și umor.

Sinopsis: Sub un baobab în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept, care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; ea urmează să fie dăruită regelui Franţei.

Maki  refuză să lase un asemenea lucru să se întâmple. Îi promite mamei Zarafei că o va aduce pe aceasta înapoi.  Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon pe nume Malaterre, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri  deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe din Franța este un eveniment senzaţional. Însă locul Zarafei nu este în oraş.  Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să o salveze pe Zarafa. Zarafa este distribuit în România de Metropolis Film.

Un film pentru copii, colorat și irezistibil.”

Hollywood Reporter

Minunatele peisaje de pe marele ecran arată ca picturi în creion și acuarelă.”

Variety

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button