Gadget

Xerox, în trend: a şaptea oară consecutiv în topul celor mai etice companii din lume

xerox gadgetXerox a fost poziţionată pentru al şaptelea an consecutiv în clasamentul celor mai etice companii din lume, în 2013 – „World’s Most Ethical Companies”, realizat de Institutul Ethisphere şi publicat de revista Ethisphere. Xerox a fost clasată la categoria „Electronice de consum”. 

de Marian Crăciun

Pentru acest clasament, Ethisphere a analizat companii din peste 100 de ţări şi mai mult de 30 de industrii, selectând pentru lista de anul acesta 145 de companii. La baza evaluării companiilor şi a procesului de selecţie pentru World’s Most Ethical Companies (WME) se află sistemul de evaluare al Ethisphere, Ethics Quotient, care cuprinde o serie de întrebări cu variante multiple de răspuns, ce surprind performanţa etică a unei companii într-un mod standardizat şi obiectiv.

Xerox a fost poziţionată în lista celor mai etice companii din lume ca urmare a implicării sale în leadershipul etic, a respectării legislaţiei şi pentru acţiunile de CSR întreprinse. Acest clasament recunoaşte companiile care nu doar  promovează standarde şi practici pe plan intern, ci depăşesc cerinţele minime legale şi modelează viitoarele standarde din industrie, pe baza celor mai bune practici de astăzi.

Printre criteriile folosite în evaluarea companiilor s-au aflat: analiza codurilor etice şi istoricul încălcării reglementărilor; evaluarea investiţiilor în inovaţie şi în practici de business sustenabile, cercetarea activităţilor menite să îmbunătăţească responsabilitatea socială corporatistă/civismul corporatist şi studierea nominalizărilor făcute de senior executives, specialişti din industie, furnizori şi clienţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button