Investitii

Xella investește în susținerea educației alături de Europa FM

Tir YTONGXella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, este alături de Europa FM în cadrul campaniei „Nu ești singur pe lume”. YTONG susține în continuare educația prin oferirea sistemului de zidărie termoizolantă pentru construirea unei școli noi unde să se desfășoare în condiții optime procesul de pregătire a celor mici pentru un viitor mai bun.

Demarat în decembrie 2012, proiectul Europei FM „Nu ești singur pe lume” va continua pe tot parcursul anului 2013. Campania umanitară are ca scop ajutorarea oamenilor aflați în situații dificile sau care trăiesc în comunități izolate. YTONG a ales să se implice în cazul școlii pentru clasele I – IV din satul hunedorean Holdea care momentan constă într-un container metalic de numai 15 metri pătrați.

„YTONG are deja o tradiție în susținerea educației. Am început prin colaborarea cu De-A Arhitectura, o platforma complexă, a carui obiectiv pe termen lung este introducerea studiului arhitecturii ca materie în curicula națională,” a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager SEE Xella. „Așa cum primul an de cursuri De-A Arhitectura a fost încununat de succes, sperăm ca și școala hundedoreana din Holdea să fie construită în cel mai scurt timp și să reușim să le dăm o mână de ajutor copiilor care își doresc să învețe,” a adăugat aceasta.

Scoala din Holdea, asa cum este astazi
Scoala din Holdea, asa cum este astazi

YTONG oferă sistemul de zidărie termoizolantă pentru o școală nouă ce va avea două clase și o cancelarie. Una dintre încăperi va putea fi folosită de profesori în regim de garsonieră pentru a evita naveta. Trei TIR-uri din caravana Europa FM încărcate cu 85m³ de blocuri de zidărie termoizolantă YTONG au ajuns în județul Hunedoara, unde lucrările au început deja cu turnatul fundației urmând ca săptămână aceasta să demareze lucrările de ridicare a clădirii.

 „Compania Xella, prin natura produselor pe care le comercializează, gândește în termeni de eficiență, durabilitate și viziune de viitor. De aceea, strategia de CSR se bazează de asemenea pe proiecte pe termen lung prin care oferim consumatorilor construcții eficiente energetic și soluții de încredere,” a declarat Mădălina Dumitru.

Autoritățile locale speră ca școala să fie gata până la finalul lunii septembrie și elevii să-și înceapă noul an școlar conform agendei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button