TravelTrends

Wizz Air va crește frecvențele pe 21 dintre rutele sale existente în București!

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România și cu cea mai rapidă creștere din Europa, precum și cel mai sustenabil transportator din punct de vedere ecologic pe plan global[1], a anunțat astăzi o nouă extindere semnificativă în București.

În iunie 2024, Wizz Air va aloca încă două noi aeronave Airbus A321neo de ultimă generație bazei sale, va lansa o nouă rută către Leipzig, Germania, și va crește frecvențele pe 21 dintre rutele sale existente în București. Cu această investiție, compania aeriană va avea 19 aeronave staționate și 800 de persoane care vor lucra la baza din București, aceasta devenind cea mai mare bază a Wizz Air, consolidându-și totodată poziția de lider de piață în țară, cu o cotă de 57%.

De la primul său zbor din România, în 2006, Wizz Air a devenit principala companie aeriană din țară și prima opțiune de călătorie cu avionul. Anunțul de astăzi presupune că, în 2024, Wizz Air va avea 36 de aeronave staționate în România, la cele șase baze din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, și o rețea ce cuprinde 171 de rute către 79 de destinații din 24 de țări.

În ultimii 17 ani, prezența companiei aeriene a contribuit la crearea a 1.600 de locuri de muncă în cadrul Wizz Air în România și a altor peste 60.000 de locuri de muncă în industria ospitalității și în industriile conexe.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la București, József Váradi, CEO-ul Grupului Wizz Air, a declarat: „Astăzi, Wizz Air își consolidează poziția de lider printre companiile aeriene din România. Această investiție în operațiunile noastre din România va transforma Bucureștiul în cea mai mare bază operațională a Wizz Air, subliniind dedicarea noastră în țară prin crearea de noi locuri de muncă în cadrul companiei și în sector, prin stimularea economiei și prin oferirea de opțiuni de călătorie la prețuri accesibile unui număr tot mai mare de pasageri.

În prezent, avem deja peste 54% din cota de piață, în creștere la 57% anul viitor, ceea ce înseamnă că fiecare a doua persoană care călătorește cu avionul alege să zboare cu Wizz Air. Acest lucru este o onoare pentru noi, dar și o responsabilitate pe care o avem în calitate de companie aeriană, de a continua să oferim pasagerilor o experiență coerentă în toate etapele călătoriei. Ne-am îmbunătățit semnificativ operațiunile, cu un procent de 99,3% dintre zboruri finalizate în România în această vară, menținându-ne angajamentul de a îmbunătăți și mai mult această cifră.”

Pe măsură ce Wizz Air continuă să își extindă operațiunile în România, recrutează mai mulți însoțitori de zbor. Persoanele interesate pot aplica pentru a deveni membri ai echipei de succes a companiei aeriene, la acest link. De asemenea, compania aeriană angajează în mod activ atât căpitani type rated și non-type rated, cât și prim ofițeri cu experiență, prin intermediul site-ului de recrutare a piloților.

Piloții au opțiunea de a avansa rapid în carieră, de la cadet la prim ofițer și apoi pe scaunul căpitanului. Multe alte posturi specifice echipajul de zbor sunt, de asemenea, disponibile pentru piloții care doresc să exceleze în rolurile lor. Pe lângă numeroasele beneficii oferite de companie, piloții pot opta pentru o calificare sponsorizată de companie, în timp ce indemnizația de formare este plătită tuturor noilor veniți pe parcursul perioadei de formare.

RUTE NOI

 

RutăFrecvențăDe laÎncepând cu
București – Leipzigmarți, joi, sâmbătă119 RON4 iunie 2024

ACTUALIZĂRI DE FRECVENȚĂ

 

RutăZboruri săptămânale
București – Alicante3 → 4
București – Barcelona11 → 14
București – Malaga3 → 5
București – Tenerife3 → 4
București – Valencia5 → 7
București – Atena4 → 7
București – Paris Beauvais9 → 12
București – Catania4 → 7
București – Milano Bergamo14 → 16
București – Roma Fiumicino12 → 14
București – Treviso9 → 11
București – Torino3 → 4
București – Dortmund9 → 11
București – Bruxelles Charleroi9 → 11
București – Copenhaga5 → 7
București – Dubai2 → 3
București – Larnaca4 → 5
București – Liverpool2 → 3
București – Memmingen3 → 4
București – Praga2 → 3
București – Salonic2 → 3
  • Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A321 cu 230 de locuri, A320neo cu 186 de locuri și aeronave Airbus A321neo cu 239 de locuri.
  • Flota ultramodernă și eficientă a Wizz Air, formată din 185 de aeronave, este una dintre cele mai tinere din lume, cu o vârstă medie de 4,2 ani.
binary comment

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 185 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 51,1 milioane de pasageri în anul financiar F23, care s-a încheiat pe 31 martie 2023. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea WIZZ.

Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2019 și 2023 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare.

De asemenea, Wizz Air a fost recunoscută drept „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” în cadrul World Finance Sustainability Awards 2021-2023 și a primit distincția „Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year” în cadrul CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.

———————————————

[1] Potrivit CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button