TravelTrends

Wizz Air a sărbătorit, astăzi, deschiderea celei mai noi baze, la Suceava!

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic[1] pe plan global, a sărbătorit astăzi deschiderea celei mai noi baze, la Suceava, în cadrul unui eveniment de presă la care au participat jurnalişti, autorităţi aeroportuare și oficiali locali.

Extinzându-și în continuare rețeaua de rute din oraș, Wizz Air oferă acum 12 rute către opt țări de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Aeroportul a întâmpinat astăzi una dintre cele două noi aeronave alocate bazei, ce a operat un zbor venit de la Paris-Beauvais (Franța), rută nou inaugurată împreună cu Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneția-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru), Tel Aviv (Israel) și Eindhoven (Olanda). Biletele pentru noile rute sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil.

Cu o nouă bază și două aeronave alocate Sucevei, Wizz Air își reafirmă angajamentul față de aeroporturile regionale și oferă destinații populare la tarife ultra-reduse pentru cât mai mulți pasageri, în cel mai sustenabil mod posibil. Începând de astăzi, 15 decembrie, românii pot călători din Suceava către Paris-Beauvais în zilele de joi și sâmbătă. De mâine, 16 decembrie, vor începe zborurile de la Suceava către Bruxelles-Charleroi, în fiecare luni, miercuri și vineri, și către Veneția-Treviso, în fiecare luni și vineri. În plus, începând din 17 decembrie, pasagerii pot călători către Larnaca și Eindhoven, ambele operate marțea și sâmbăta. Iar din data de 9 ianuarie 2023, Wizz Air va oferi zboruri de la Suceava spre Tel Aviv, în zilele de luni și vineri.

Wizz Air continuă să-și extindă operațiunile în întreaga rețea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave flotei sale moderne și sustenabile, cu o vârstă medie de doar 4,6 ani. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători sustenabil prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către centre urbane importante din Europa, fie pentru în scop de afaceri, vacanțe sau pentru a-și vizita prietenii și familia în strâinătate. Pe lângă aceste piețe, Wizz Air mărește și frecvența a trei zboruri cu plecare din Suceava. Către Dortmund (Germania), Bologna, Milano-Bergamo și Roma-Fiumicino (Italia).

Pe măsură ce își extinde rețeaua și oferă noi destinații, Wizz Air recrutează continuu, inclusiv în toate bazele sale din România, angajând doar anul acesta peste 400 de însoțitori de zbor în țara noastră. Două noi evenimente de recrutare sunt programate pentru noua bază din Suceava în ianuarie, pe 12 și 31, urmând să fie anunțate multe altele. Mai mult decât atât, deschiderea noii baze, împreună cu alocarea a două aeronave, va oferi un impuls economiei locale prin crearea a 100 de locuri de muncă directe, cu compania aeriană, și a 600 de locuri de muncă indirecte*.

Vorbind la evenimentul de presă de la Suceava, Alexandra Avădanei, Chief Revenue Officer la Wizz Air, a spus: „Suntem încântați să avem ocazia să sărbătorim alături de jurnaliști, oficiali și autorități locale deschiderea bazei noastre de la Suceava și alocarea a două aeronave moderne Airbus A321neo. Aceste completări vor sprijini operațiunile pe cinci rute noi cu plecare din frumosul oraș al Sucevei și vor extinde rețeaua noastră la 12 rute către 8 țări din Europa. Pe măsură ce continuăm să extindem rețeaua în România, acest anunț ne susține strategia de creștere și angajamentul de a oferi tarife ultra-scazute către destinații variate din Europa. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii pe zborurile noi și existente, cu plecare de la noua noastră bază inaugurată la Suceava!”

Ioan Măriuța, director general al Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare Suceava, a declarat: „Astăzi marcăm un moment foarte important pentru Aeroportul «Ștefan cel Mare-Suceava»: inaugurăm prima bază aeriană operațională pe aeroportul nostru. Amplasarea acestor două aeronave ale operatorului Wizz Air este o dovadă suplimentară a angajamentului companiei aeriene față de promisiunea noastră comună de a oferi conexiuni directe, la prețuri accesibile, către destinații captivante. Odată cu alocarea celor două aeronave, de săptămâna aceasta partenerul nostru va începe și operarea celor cinci  destinații noi: Paris Beauvais, Eindhoven, Larnaca, Bruxelles Charleroi și Treviso, iar din ianuarie 2023, cea de-a 6-a destinație, Tel Aviv. Amplasarea bazei WIZZ AIR la Aeroportul «Ștefan cel Mare-Suceava» este o veste excelentă atât pentru Aeroport, cât și pentru dezvoltarea viitoare a întregii regiuni, Wizz Air venind în întâmpinarea cererii mari de călătorie și consolidându-și, totodată, poziția de lider în piața transportului aerian de pasageri de la noi. Apreciem încrederea în parteneriatul nostru care ne leagă de peste șase ani și îi așteptăm pe pasagerii noștri să exploreze oportunitățile de călătorie oferite de către Wizz Air.”

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SUCEAVA

RUTEZILE DE OPERAREÎNCEPÂND CU
Suceava – Paris-Beauvaisjoi, sâmbătă15 decembrie
Suceava – Bruxelles-Charleroiluni, miercuri, vineri16 decembrie
Suceava – Veneția-Trevisoluni, vineri16 decembrie
Suceava – Larnacamarți, sâmbătă17 decembrie
Suceava – Eindhovenmarți, sâmbătă17 decembrie
Suceava – Tel Avivluni, vineri9 ianuarie 2023

*ACI sugerează crearea a 750 de locuri de muncă directe pentru fiecare 1 milion de pasageri transportați pe an

——————————————————————————–

[1] Potrivit CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button