Life&StyleLuxury

“Wild Beauties” by Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Roadshow - Wild Beauties 2Noul CLA şi Noua Clasă E au fost testate în cadrul Roadshow-ului organizat de Mercedes-Benz la Bucureşti de peste 200 de participanţi. În parcarea Carrefour Colosseum (Chitila), Mercedes-Benz a organizat demonstraţii spectaculoase şi prezentări interactive ale tehnologiilor noilor modele CLA şi Clasa E.

Noile modele Mercedes-Benz CLA şi Clasa E şi-au făcut apariţia în România în cadrul Roadshow-ului “Wild Beauties”. Bucureşti a fost a doua destinaţie a Roadshow-ului, adunând în parcarea de la Carrefour Colosseum, din Chitila, peste 200 de persoane interesate să testeze performanţele noilor automobile Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz România a pregătit un program de lansări locale în trei oraşe din ţară (Arad, Bucureşti şi Braşov), pentru a oferi clienţilor şi potenţialilor clienţi ocazia de a testa cele mai noi modele de la Mercedes-Benz în cadrul sesiunilor dedicate de test-drive. Prima oprire a avut loc la Arad, între 20 şi 21 mai, unde peste 150 de persoane s-au familiarizat cu noile modele în cadrul acestui eveniment inedit.

În Bucureşti, în weekend-ul care a trecut, participanţii la Roadshow au putut pune la încercare calităţile noului CLA. Autoturismul a fost apreciat de către specialiştii internaţionali pentru conceptului său revoluţionar, designul original, motorizările performante şi aerodinamica de neegalat. În plus, bucureştenii au avut ocazia de a admira şi noua Clasă E, lansată la nivel internaţional la începutul acestui an. Cu ajutorul motoarelor noi şi eficiente, a sistemelor de asistenţă pentru şofer precum şi cu o linie de design complet nouă, Mercedes-Benz a modernizat integral Clasa E.

Alături de lansările anului – CLA şi noua Clasă E –  au fost prezente în cadrul Roadshow-ului şi alte modele performante care au putut fi testate de participanţi, sub coordonarea unei echipe de instructori profesionişti din Germania, de la Mercedes-Benz Driving Events. Printre acestea se numără modele AMG – SL 63 AMG, C 63 AMG, CLS 63 AMG Shooting Break, SLK 55 AMG.

Pe parcursul unui program interactiv de 3 ore, participanţii la Roadshow au luat parte la prezentări de produs, sesiuni de test-drive onroad cu noile modele CLA şi Clasa E, dar şi la probe dinamice şi demonstraţii pentru testarea sistemelor de asistenţă şi agilitate (precum ESP, Pre-Safe, DISTRONIC PLUS, Active Lane Keeping Assist – Asistent pentru Menţinerea Benzii de Rulare, Active Blind Spot – Asistent Unghi Mort, PARKTRONIC şi altele).

CLA: puternic şi neîmblânzit

Prin lansarea modelului CLA, Mercedes-Benz a stabilit un nou segment. Noua generaţie Coupé cu patru uşi are cel mai bun coeficient aerodinamic din lume (Cd=0,22), un design avangardist, iar din septembrie 2013 va fi disponibilă şi în versiuni cu tracţiune integrală 4MATIC. Noul CLA întruchipează filosofia de design a modelului CLS, model care a creat un trend, odată cu lansarea sa, în 2003.

Proporţiile incredibil de sportive şi conturul impresionant sunt rezultatul unui mix de forme concave şi convexe şi îi conferă Coupé-ului cu patru uşi un look remarcabil.

CLA uimeşte prin capota motorului ce emană putere şi grila radiatorului cu finisaj diamond. Farurile şi luminile LED au fost aranjate astfel încât să creeze efectul de flacără caracteristic luminilor de zi şi indicatoarelor de direcţie. Acestea definesc apariţia mereu plină de dinamism a CLA-ului.

Noua Clasă E: redefinirea eleganţei clasice

Mercedes-Benz a adus schimbări majore modelelor din Clasa E, urmărind în acest fel să recâştige poziţia de lider în segmentul autoturismelor premium. Datorită folosirii unor tehnologii noi, moderne şi a unor restilizări inteligente pentru caroserii, modelele Clasei E pot fi considerate fără nicio reţinere drept modele noi.

Modelele din această clasă pot fi echipate cu două variante de transmisie: o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu şapte trepte 7GTRONIC. Noua Clasă E este disponibilă în două versiuni diferite de design frontal, în funcţie de alegerea cumpărătorului: Elegance şi Avantgarde. Varianta Elegance păstrează liniile clasice Mercedes-Benz (cu steaua pe capotă), iar modelul Avantgarde vine cu un aer sportiv şi inovator (cu steaua integrată în grila maşinii).

Noua Clasă E dispune de o gamă variată de motorizări pe benzină şi diesel cu patru, şase sau opt cilindri, o parte dintre acestea fiind disponibile şi în versiune cu tracţiune integrală 4MATIC.

Clasa E a primit mai multe îmbunătăţiri şi la nivel tehnic, printre care suspensia ajustabilă DirectControl, sistemul de prevenire a accidentelor Collision Prevent Assist, BAS Plus, pentru evitarea accidentelor cu pietoni, şi Active Parking Assist. De asemenea, la nivel de propulsie, toate cele 18 versiuni de motorizare, atât diesel, cât şi pe benzină includ sistemul start/stop.

Roadshow Star Experience – Wild Beauties: inovaţie şi spectacol

Roadshow-ul Star Experience – Wild Beauties este un eveniment susţinut de Daimler AG, prin Mercedes-Benz Driving Events din Germania. Evenimentul presupune parcurgerea un traseu care cuprinde nouă ţări din Europa Centrală şi de Est, în locaţiile din fiecare ţară având loc un program complet de prezentări de produs, test-drive şi demonstraţii interactive pentru promovarea celor mai noi modele Mercedes-Benz.

În România, după evenimentele din Arad şi Bucureşti, ultima destinaţie va fi Braşov, între 12 şi 13 iunie 2013.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button