CompaniiGoing Out

Voluntariatul continuă trendul și în România: „Voluntar de profesie” by Fundatia Vodafone – peste 16.000 ore de muncă

voluntarFundatia Vodafone a incheiat cea de-a treia editie a programului Voluntar de profesie, prin care 18 persoane au lucrat, timp de sase luni, in beneficiul organizatiilor non profit din Bucuresti si alte 9 orase. In total, cei 18 voluntari au efectuat peste 16.000 ore de voluntariat, in beneficiul a peste 10.000 de persoane. Pe toata durata programului, Fundatia Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative.

de Marian Crăciun

Voluntarii, care astazi incheie programul „Voluntar de profesie”, au varste cuprinse 21 si 54 de ani, sunt de profesie economist, psihopedagog, asistent medical, specialist marketing, profesor, arheolog sau asistent social, iar organizatiile non profit pentru care au lucrat sunt: Asociatia Little People Romania, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Cristian Serban Timisoara, Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Hopes for life,  Fundatia Sfantul Dimitrie, Asociatia Nationala a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din Romania, Asociatia Charity Works, Asociatia Mediasul pentru Cultura, Asociatia Hercules, Asociatia Speromax Alba, Fundatia Chance for life, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Asociatia SOS Infertilitatea.

Proiectele dezvoltate de voluntari pe parcursul acestor luni acopera domeniile sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si se adreseaza unui numar mare de beneficiari: copii si tineri bolnavi de cancer, tineri cu diferite dizabilitati, persoane afectate de scleroza multipla, persoane bolnave de hemofilie, batrani, copii aflati in risc de abandon ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si persoane care se confrunta cu probleme de infertilitate.

Astfel, in cadrul programului au fost lansate centre afterschool pentru copiii aflati in plasament, un centru de consiliere si informare pentru persoanele care sufera de scleroza multipla, un program de sprijin psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer din judetul Iasi, o platforma de teambuilding social, un centru medical pentru copiii si batranii in situatii economice dificile. De asemenea, voluntarii au strans fonduri pentru renovarea „Centrului medical de tratament si recuperare de la Buzias” si au infiintat un workshop de fotografie pentru copii.

Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference.  Pana astazi, peste 1000 de voluntari din 15 tari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. Programul se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit, in beneficiul copiilor, batranilor si familiilor defavorizate, in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. In Romania, programul se afla la a treia editie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button